18. kolo
06.01.2010 15:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - AS Livorno 4:1

Lazio Řím snad poprvé v letošní sezoně pořádně potěšilo své fanoušky. Nejenže si Římané připsali tři body za důležité vítězství, ale také si s chutí zastříleli. Nebohému Livornu nasázeli za druhý poločas čtyři branky. Dvěma góly se blýskla nová posila - Sergio Floccari, hostující Perconte byl zase v závěru vyloučen.

Utkání se přitom pro Římany nezačalo vůbec dobře vyvíjet. Už v 7.minutě totiž předvedlo Livorno velmi pohlednou akci, na jejímž konci byl Bervold - 1:0. Autor úvodní branky však na hřišti dlouho nevydržel, ve 13. minutě se zranil, a musel být střídán. O chvíli později mělo Lazio trošku smůlu, k hlavičce se dostala nová posila - útočník Floccari, jenomže trefil jenom brankovou konstrukci. Livorno mělo také smůlu, ale naprosto odlišnou. V 19. minutě se jí totiž zranil druhý hráč, Miglionica nahradil Kněževič. Další šanci Livorna měl na svědomí Candreva, ten z přímého kopu našel Rivase a Muslera se proti němu musel hodně činit. Brzy střídali rovněž domácí, Diakitého nahradil ve 35.minutě Rocchi. Lazio opravdu nemělo příliš štěstí, dobrou hlavičku Siviglii brankář De Lucia chytil.

Druhý poločas už byl ze strany Lazia lepší, především dokázali domácí borci vstřelit gól, a tím odstartovat svůj v letošní sezoně nevídaný brankostroj! Ve 48. minutě totiž vstřelil svojí první branku v dresu Biancocelesti Sergio Floccari, nutno podotknout že lví podíl na tom měl Mauro Zarate - 1:1. Uplynulo šest minut a Lazio otočilo z 0:1 na 2:1, svojí druhou branku v zápase střelil Floccari, branka byla mimochodem podobná jako ta první, tentokrát však měl na ní zásluhu Tommaso Rocchi.

Stejný hráč, který připravil druhou branku pro Floccariho, se sám v 72. minutě střelecky prosadil. Rocchi byl možná v době přihrávky v mírném ofsajdovém postavení, nicméně Lazio vedlo už 3:1. V nastaveném čase udělal tečku za utkáním Kolarov, jenž proměnil nařízenou penaltu, kterou předcházel faul Perticoneho na Rocchiho. Perticone navíc obdržel červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele