12. kolo
08.11.2009 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SS Lazio - AC Milán 1:2

Milánské AC dokázalo v deštivém Římě naplno bodovat a potvrdilo dobrou formu. Rossoneri se po výhře 2:1 posunuli už na třetí místo, protože v souběžně hraném utkání nestačila Sampdoria na Cagliari. Výhru zajistil milánskému celku Silva a Pato. Situace Lazia začíná být více než kritická.

Ve 22. minutě zahrávali hosté volný přímý kop, Pirlo poslal do pokutového území nadýchaný centr, do kterého doslova vletěl po hlavě Tiago Silva a Milán vedl v Římě 1:0. Centrované míče do pokutového území domácích slavily úspěch, na další Pirlův centr si naskočil Pato, avšak brankář Muslera jeho pokus chytil. Prakticky stejná situace se opakovala po pěti minutách, tentokrát centroval Ronaldinho a Pato už byl hlavou úspěšný - 2:0 pro AC Milán.

Ještě předtím musel Dida vytáhnout přímý kop Zarateho na roh. Rossoneri pak byli aktivnější, Seedorf jenom těsně minul rozehrávku uvnitř pokutového území. Tato situace nastala poté, co domácí zahráli malou domů.

Rozhodně se nedalo říci, že Lazio hrálo špatně. Biancocelesti se velice často pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti, ale Dida byl ve většině případů úspěšný. Před koncem prvního dějství zahrozil po Zambrottově centru Borriello, ale minul. Podobně si vedl i v hlavičce kapitán Massimo Ambrosini.

Lazio Řím po změně stran zvýšilo aktivitu. Do dalšího centru se vložil Cruz a přestřelil. Skoro v každém zápase, které Lazio odehraje vyniká Mauro Zarate a potvrdil to i proti Milánu. V 64. minutě se totiž právě jeho střela odrazila od obránců AC, čímž změnila směr a Dida na teč Tiaga Silvy nestihl zareagovat - 2:1.

Mauro Zarate byl při chuti, jeho další tvrdou ránu Dida vyrazil. Lazio se snažilo o vyrovnání, nebezpečný centr z pravé strany jen o kousek netrefil Rocchi. V nastaveném čase mohl dodat klid Milánu Pato, jeho střela však skončila nad. Biancocelesti už nevyrovnali a potvrdili, že se jim proti Milánu dlouhodobě nedaří.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dneska zase doufám výhra 0:2 Forza Milan

Reagovat
Yanek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele