24. kolo
14.02.2010 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Parma FC - SS Lazio 0:2

Premiéra trenéra Rejy na lavičce římského Lazia se povedla. Biancocelesti dokázali vyhrát na horké půdě Parmy 2:0 a opustili sestupové pozice. Výhru hostí zařídili Stendardo a Zarate, Parma navíc od 73. minuty dohrávala o desíti, jelikož byl po červené kartě vyloučen Jimenez.

Jimenez byl ústřední postavou prvních minut, po zákroku obránce Biavy se velice hlasitě dožadoval odpískání pokutového kopu, nicméně hlavní sudí viděl situaci poněkud jinak. Ve 21. minutě mělo Lazio obrovské štěstí, Biabiany totiž zahodil stoprocentní gólovou šanci. V takovéto situaci je skoro zázrak to nedat. Nástup Lazia do utkání byl pomalejší, Mirante musel výrazněji zasahovat pouze po střele Floccariho. Mnohem nebezpečnější byli ze strany hostí volné přímé kopy, ty měl na svědomí navrátilec do sestavy Ledesma, ale branku z nich nevstřelil. První poločas tedy skončil nerozhodným výsledkem 0:0.

Druhý poločas přinesl zajímavé situace. Další pokus nebezpečného Biabianyho musel likvidovat Muslera. V 63. minutě se pro změnu dožadovali penalty hosté, Floccariho volej byla podle všeho zastavena rukou, ovšem pokud by rozhodčí pískl penaltu, byla by hodně přísná. Lazio to nemuselo nikterak mrzet, za dalších pět minut totiž otevřel skóre utkání Guglielmo Stendardo a jak jinak, než po rohovém kopu - 1:0. Římané byli blízko velmi potřebné výhry, jejich šance na plný bodový zisk se ještě zvětšila vyloučením Jimeneze, někdejší hráč anglického West Hamu byl totiž vyloučen za protesty.

Biancocelesti hráli v přesile velmi dobře, nicméně definitivní pojistku dokázali vstřelit až dvě minut před závěrečným hvizdem. Defenzíva domácích vyrobila chybu a Floccari přihrávkou nabídl branku Zaratemu - 2:0. Lazio díky výhře opustilo sestupové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele