38. kolo
16.05.2010 15:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Parma FC - AS Livorno 4:1

Skvělé loučení trenéru Guidolinovi přichystali hráči Parmy. Na stadionu Tardini zvítězili nad Livornem 4:1. Parma vedla už po prvním poločase, ovšem až druhé dějství nabídlo pořádnou gólovou smršť.

Do první velké šance zápasu se dostal hostující Prutsch, proti jeho parádní dělovce z první skvěle zasáhl brankář Mirante. O sedm minut později ohrozil branku Parmy Raimondi, jeho hlavičkový pokus šel pouze do míst, kde stál připravený Antonio Mirante, ovšem ten míč hned na poprvé nezkrotil a zastavil ho až na brankové čáře. Vůbec první šanci Parmy měl až ve 38. minutě Biabiany, ten zkušeně převzal dlouhý pas a střelou pořádně vyprášil rukavice brankáře Bardiho. V nastaveném čase prvního poločasu domácí vstřelili úvodní branku utkání. Lanzafame využil parádního sklepnutí a střelou z první překonal Bardiho - 1:0 pro Parmu.

Úvod druhého poločasu vyšel Parmě skvěle, hned ze začátku totiž vstřelil svůj druhý gól v utkání Lanzafame. Ten se individuálně dostal až k hranici pokutového území a nechytatelnou ranou zvýšil na 2:0 pro Parmu. Livorno mohlo vzápětí snížit, jenže dalekonosný pokus Tomase Danileviciuse skončil na pravé tyči Miranteho branky. Nevyužitá příležitost vyšla hosty draho. Ve 49. minutě totiž zvyšoval už na 3:0 krásnou přízemní střelou k levé tyči Morrone - 3:0 pro Parmu. Ofenzivní smršť Parmy pokračovala šancí Zaccarda, italský obránce měl ale stíženou pozici, neboť pálil z ostrého úhlu.

Livorno nebylo vyloženě horším týmem, mělo také dost šancí, jenže ty zkrátka neproměňovalo. Hosté se ale přeci jenom dočkali čestné branky, po rohovém kopu doslova dotlačil míč do branky kapitán Danilevicius - 3:1. Poslední slovo ale přeci jenom měl domácí celek, Božinov přihrál v pokutovém území Crespovi a ten střelou k tyči završil výsledek na 4:1 pro Parmu.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele