13. kolo
22.11.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - Udinese Calcio 1:0

Juventus Turín zvítězil ve večerním utkání nad Udinese 1:0 a znovu se dostal na druhé místo před AC Milán. Výhru Staré dámy zařídil jedinou brankou Fabio Grosso. Aktuální ztráta na vedoucí Inter činí pět bodů.

Samir Handanovič musel už v 5. minutě prokazovat své kvality, tvrdou ránu Diega ze střední vzdálenosti efektivně vyrazil. Další zákrok si slovinský brankář připsal za dalších pět minut, to tentokrát vychytal mladého Sebastiana Giovinca. Juventus byl lepším týmem, po půlhodině hry se ocitl po centru Camoranesiho sám před brankou Amauri, ale míč jen lehce trefil do náruče Handanoviče. Udinese si jedinou šanci prvního poločasu vypracovalo až v závěru, po pohledné kombinaci zakončoval Isla a dokonce vstřelil gól, který však pro ofsajdové postavení neplatil. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Úvod druhého dějství vyšel lépe Staré dámě, která otevřela skóre utkání. Caceres z pravé strany poslal míč před branku, kde stál osamocený Fabio Grosso, jenž se zblízka nemýlil - 1:0 pro Juventus. Domácí měli i další šance, kombinaci s Diegem zakončil Mohammed Sissoko, avšak přestřelil. Po hodině hry poprvé pořádně prověřil brankáře Buffona útočník Floro Flores, který ostře vypálil, a ačkoliv šla jeho střela doprostřed branky, Buffon s ní měl jisté potíže. Juventus chtěl co nejdříve přidat druhý gól, který by tým uklidnil. Blízko k němu měl Camoranesi, jehož technickou střelu Handanovič s potížemi vytáhl nad břevno. V nastaveném čase vložili hosté veškeré úsilí do ofenzívy, ovšem ve vápně se nenašel nikdo, kdo by po závaru dotlačil míč do branky. Turínští vedení 1:0 uhájili.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
JuveIt

Sestava pěkná. Teda až na Trezegueta, kterej je zranenej. Vyzkoušel bych Immobileho.

Reagovat
JuveIt

FORZA JUVE!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele