11. kolo
31.10.2009 18:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - SSC Neapol 2:3

Juventus si vůbec nevzal ponaučení ze zápasu Neapol - AC Milán, a podobně jako milánský klub ztratil nadějně rozehranou partii. Stará dáma vedla po trefách Trezegueta a Giovinca 2:0, jenomže Datolo s Hamšíkem vyrovnali, a slovenský reprezentant osm minut před koncem strhl vedení na stranu Neapole, která tak vyhrála 3:2.

Diváci sledovali velmi povedené utkání, plné brankových příležitostí. Tu první měl už po dvou minutách hry Sebastian Giovinco, který se vyhnul ofsajdové pasti, nicméně branka z této příležitosti nepadla. O pár minut později zahrozili i hosté, Christian Maggio vybídl křižnou střelou do šance Germána Denise, ale ani on síť nerozvlnil. Rušno bylo v obou šestnáctkách, Grossovu střelu zlikvidoval De Sanctis a Aronica na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci. Neapol měla v jednu chvíli obrovské možnosti na skórování, jenomže Juventus tento tlak přežil. Po půlhodině hry navíc domácí vstřelili úvodní branku, čímž vytrestali Neapol za neproměňování svých šancí. David Trezeguet si dobře naběhl na centr Zdeňka Grygery a hlavou překonal brankáře De Sanctise - 1:0 pro Juventus. Do poločasu měl ještě plné ruce práce s Garganovým přímým kopem Buffon, nicméně Stará dáma poločasové vedení udržela.

Po změně stran navíc domácí svůj náskok navýšili. Trezeguetovu přihrávku nedokázal odvrátit obránce Contini a Sebastian Giovinco jeho zaváhání dokonale potrestal - 2:0. Kdo by si v tuto chvíli vsadil na Neapol, nejspíš by byl považován za blázna. Jenomže v Turíně se začaly dít nesmírně zajímavé věci. V zápase velmi nebezpečný Jesus Datolo připravil branku pro Marka Hamšíka a slovenský reprezentant ještě vykřesal naději na zvrat - 2:1. Uběhlo sotva šest minut a Neapol senzačně vyrovnala, a opět u toho byl nezastavitelný Datolo, který tentokrát sám branku vstřelil. Datolo nejprve připravil šanci pro Denise, jenže ten nedokázal překonat Buffona, až sám Datolo rozvlnil síť a vyrovnal na 2:2.

Juventus byl jako opařený a domácí fanoušci nemohli uvěřit, že jejich borci, stejně jako hráči AC Milán, ztratili dvoubrankové vedení. Jenomže zatímco Milán si připsal alespoň bod, Juventus neměl mít ani to. Osm minut před koncem dokonal fantastický obrat Marek Hamšík, který zakončil nebezpečný protiútok při rohovém kopu Juventusu - 2:3. Stará dáma mohla ještě odpovědět a vyrovnat, jenže De Ceglie branku minul. Juventus tak prohrál a může přijít o druhou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
vanGomm

HX.

Reagovat
JuveIt

Z těch hráčů, co máme právě k dispozici je tohle nejsilnější sestava, co můžem nasadit. Očekávám výhru. FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čo vám poviem Hamšík zavalal

Reagovat
scholes18

Hamsik klobuk dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

mazzari sa osvedcil teda

Reagovat
smazaný uživatel

co je s camoranesim?

Reagovat
smazaný uživatel

marek

Reagovat
smazaný uživatel

MAAREEEKKK

Reagovat
JuveIt

Možná dal Hamšík 2 goly, ale jinak hrál hovno. Amauri dostal červenou kartu za to, že nechtěně otřel kopačku o De Sanctisův obličej, ale že Camoranesimu tekla po ostrém souboji krev po celé tváři, to asi rozhodčího nezajímalo.

Reagovat
vanGomm

V zápasech vždy rozhodují góly a hráč,který vstřelí hned 2,tak to se prostě počítá.A on tím vlastně rozhodl zápas.Já mám na to jiný názor.No,ale podle Tebe by asi hrál hovno i kdyby dal třeba 4 góly to už tak někdy je.

Reagovat
JuveIt

Máš pravdu. Včera jsem byl docela dost naštvanej, tak proto ty moje nadavky.

Reagovat
afc ajax

no juve doma, prehra? to neako nepasuje marek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele