1. kolo
23.08.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Chievo Verona 1:0

Vincenzo Iaquinta sice původně vůbec neměl nastoupit, jenže nakonec může Juventus děkovat právě jemu, že si z prvního zápasu nové ligové sezony odnáší všechny tři body. Iaquintova branka z 11. minuty se totiž ukázala proti Chievu jako vítězná.

Juventus těsně před zápasem postihly špatné zprávy, když se Del Pierovi ozvala záda a domácí kapitán nemohl nastoupit. V základní jedenáctce tedy nastoupil Vincenzo Iaquinta a kouč Ciro Ferrara si musel v 11. minutě mnout ruce, že tak učinil. Diegův trestný kop totiž skončil na Iaquintově hlavičce a následně za zády gólmana Sorrentina - 1:0. Chievo mohlo rychle vyrovnat, ale Pellissierův volej Buffonovu branku minul.

Iaquinta si mohl připsat další branku po akci Amauriho, který obešel Morera a přesně odcentroval. Tentokrát však pohotově zakročil Sorrentino. Své první šance v Serii A měl také Brazilec Diego, když nejprve pálil z trestného kopu do Sorrentinových rukavic a následně trefil boční síť. Nicméně od diváků si vysloužil aplaus.

Do druhého poločasu musela Stará Dáma udělat v sestavě jednu změnu, zraněného Hasana Salihamidžiče zastoupil Paolo De Ceglie. Chievo se nechtělo vzdát bez boje. Sergio Pellissier prošel přes Chielliniho s Grygerou a poslal míč Bogdanimu, jenž však šancí pohrdl. O chvilku později se opět utkal Grygera s aktivním Pellissierem a hostující útočník po souboji s ním ve vápně upadl, avšak faul si u hlavního sudího nevymodlil. Z toho plynul rychlý protiútok Juve vedený Diegem, který ale byl sám proti čtyřnásobné přesile. Brazilský playmaker ale přesto dokázal přesně najít Amauriho, jehož dělovka trefila břevno. Chievo dotíralo na Buffonovu branku až do samého závěru, jenže domácí soupeře nepustili do gólových šancí, a tak zůstalo pouze u obléhání.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0....Juve sou nabitý......

Reagovat
JuveIt

3:0...Marchisio, Diego, Amauri

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nehral Del Piero? O prestavce ho ukazali jak jde po chodbe ve svetru, takze ani na lavicce nebyl, ale nejak jsem nepostrehl zpravu, ze by se zranil?!?

Reagovat
jtbs

jj, bolava zada

Reagovat
smazaný uživatel

výborně JUVE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele