17. kolo
20.12.2009 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus FC - Calcio Catania 1:2

Opravdu "krásný" dárek k Vánocům přichystali fotbalisté Juventusu svým příznivcům. Stará dáma na domácí půdě podlehla poslední Catanii 1:2 a potvrdila, že se jí vůbec nedaří. Výhru zařídil Sicilanům až tři minuty před koncem Izco.

Pro Juventus to nebyl vůbec dobrý začátek, jejich autobus byl zasypán vejci a fanoušci dávali najevo velkou nespokojenost s posledními výsledky. To však ještě nevěděli, jak dopadně utkání s poslední Catanií. Ve 14. minutě přišlo ze strany hostí první velké varování, Nicola Legrottaglie málem neuhlídal japonského útočníka Morimota, přičemž hodně riskoval penaltou. Jedním z hráčů, kteří pociťovali hněv fanoušků nejvíce, byl i Felipe Melo. Nicméně první práci pro Andujara vymyslel Tiago, jeho střela ale nebyla příliš nebezpečná. Tiago pak byl mnohem více vidět ve svém pokutovém území, neboť zatáhl za dres Spolliho a rozhodčí nařídil pokutový kop. Martinez ho proměnil, ale rozhodčí musel ještě jednou hvízdnou do píšťalky, ale i druhý pokus z kopačky Martineze byl úspěšný - 1:0 pro Catanii.

Brzy to mohlo být už 2:0. Felipe Melo ztratil ve středu hřiště míč, ale domácí přežili další šanci Catanie. Melo nehrál dobře, a tak byl vystřídán Salihamidžičem. Střídání Mela se samozřejmě neobešlo bez reakcí fanoušků.

Catania měla i další šance, ale útočil i Juventus. Diego po kombinaci s Caceresem přestřelil, podobně si vedl i Amauri po přihrávce Brazilce Diega. Velkou šanci měla opět Catania, ale Morimoto trestuhodně minul. Na druhé straně prověřil Andujara Trezeguet.

Pak se začal dostávat do šancí střídající Hasan Salihamidžič. Nejprve svojí šancí pohrdl, ale v 66. minutě zajistil vyrovnání. Salihamidžičovi vytvořil báječnou střeleckou pozici Diego a bývalý hráč Bayernu uvnitř pokutového území z první vyrovnal - 1:1. Trenér Ferrara poslal do hry i Alessandra Del Piera, ten velmi brzy zaměstnal Andujara, ale nepřekonal ho. Juventus se dostával do velkého tlaku, ovšem ne a ne vstřelit důležitý vedoucí gól. Trezeguet před Andujarem naprosto vyhořel. V 87. minutě přišla pro fanoušky Juventusu velmi tvrdá rána, z protiútoku se prosadila dvojice Plasmati - Izco, druhý jmenovaný překonal brankáře Manningera - 1:2. Stará dáma už na tuto branku nedokázala zareagovat, byť ještě měla jednu velmi dobrou šanci z kopačky Diega, ovšem Andujar byl opět skvělý.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
JuveIt

Tak místo Amauriho bych dal Del Piera.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nejsem profesionální trenér ale do základu bych postavil určitě giovinca a del piera, do brány bych pustil chimetiho- protože je urputný zatímco maninger je pomalý a na všechno sere- ferrara si se sestavou hraje a skládá ji jak rubikovu kostku nemá to žádný řád. NA TO JUVE DOJÍŽDÍ. a salihamidzic by už měl být jen do počtu, že se dnes trefil tak to je náhoda- místo něho bych tam poslal de ceglieho je to sice obránce ale hraje skvěle ve předu. TAKŽE CIRO PROBER SE A SESTAV TO NORMÁLNĚ. JUVE BORCI

Reagovat
JuveIt

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aby byl Iaquinta v poho bo jinak...

Reagovat
EarTher

Ale ten del Piero byl zraněn.. Ještě není připravenej, mno..

Reagovat
smazaný uživatel

jo,jo jde vidět,že si INTER dělá z celé Italské ligy prdel!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele