4. kolo
19.09.2009 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - AS Livorno 2:0

Fotbalisté Juventusu se po přesvědčivé výhře nad Livornem v poměru 2:0 dostali se tříbodovým náskokem do čela Serie A. Zároveň si tak připsali už čtvrtou ligovou výhru v sezoně a stále neztratili ani jediný bod.

Přesto však za tříbodový zisk mohou děkovat hlavně a především výtečnému Buffonovi, který zejména ve druhém poločase zlikvidoval několik velkých šancí kreativního Livorna. Jeden z nejlepších gólmanů planety vytáhl skvělý zákrok už ve 4. minutě, kdy zneškodnil pokus Francesca Tavana.

Zato Juventus využil ke skórování hned svou první šanci. V osmé minutě si na krásný centr Camoranesiho naběhl mezi stoperskou dvojici Miglionico - Diniz reprezentační útočník Vincenzo Iaquinta a přesnou hlavičkou vymetl růžek hostující branky. Hosté pokračovali v nesmírně symaptickém výkonu a v 11. minutě mířil Pulzetti jen těsně nad. Krátce nato velmi aktivní středopolař Candreva vběhl do pokutového území, ale jeho pokus mířil těsně mimo.

Z tribun stadionu se začínal ozývat nesmělý pískot, který paradoxně vyústil ve druhý gól Staré dámy. Opět stál u zrodu celé akce Mauro Camoranesi. Jeho přihrávka tentokrát doputovala k nohám Marchisia, který se místo očekávaného centru rozhodl ke střele a krásnou ranou překonal Di Luciu podruhé. Po druhé brance tlak Livorna ještě zesílil. Další tutovou šanci spálil ve 34. minutě Lucarreli, jehož pokus zastavil Buffon nohou. Do konce poločasu ještě italská jednička stihla vychytat v jasné šanci Dinize.

Buffon pokračoval ve svém galapředstavení rovněž ve druhé půli. Nejprve si poradil se střelami Filippiniho a Lucarelliho, poté v souboji jeden na jednoho zkazil radost také litevskému útočníkovi Danilevičiusovi. To však bylo ze strany hostů vše a zápas tedy skončil nezaslouženým vítězstvím domácích 2:0. Hned nadcházející úterý se Juventus představí v Janově, kde se bude hrát přímo o první pozici.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
JuveIt

Zraněný je i Melo, takže ten taky nenatoupí. Jinak to vidím v naši výhru 2:0. Goly dají Giovinco a Amauri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tet možná vyhrajete,ale těšte se do Mnichova.Bayern!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo na ne se moc tesim a k tomu bude uz hrat Diego a Melo a to bude mit po prdeli

Reagovat
JuveIt

Na to, až budem hrát proti Bayernu, se těším. Ale vidím to na remízu.

Reagovat
JuveIt

Gianluigi Buffon = nejlepší brankář světa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele