27. kolo
07.03.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - AS Livorno 1:0

Sicilské Palermo si výhrou nad Livornem pojistilo čtvrtou příčku, ale na stadionu Renza Barbery to tentokrát nebylo jednoduché. Palermo sice v zápase dominovalo, ovšem pokaždé naráželo na skvělého Rubinha. Domácí nakonec odpor zlomili devět minut před koncem, branka Miccoliho měla v tomto případě cenu tří bodů.

Palermo, které bojuje o Ligu mistrů, začalo proti Livornu aktivněji. Již velice brzy vystrašil ostrou střelou hostující fanoušky Pastore, jenž na sebe dobrými výkony upozornil AC Milán, ovšem jeho střela těsně minula branku. I další šance měli na svědomí domácí, Miccoli hned dvakrát po krátké době protáhl brankáře Rubinha, takže z toho byl pouze rohový kop. Zapsat se mezi střelce mohl překvapivě domácí obránce Goian, po rohovém kopu nedokázal na zadní tyči dopravit míč do branky. Palermo prvnímu poločasu dominovalo a obraz hry se v průběhu druhého dějství prakticky nezměnil

Nejvýraznější postavou hostí byl pochopitelně Rubinho, jenž držel svůj tým nad vodou. Jenom díky němu hrálo Livorno na horské sicilské půdě stále 0:0. Rohovým kopem skončila i dobře umístěná rána Cavaniho, opět v tm sehrál důležitou roli Rubinho. Když už se Palermo konečně prosadilo, tak branka nebyla uznána pro údajný faul. Livorno zahrozilo v utkání prakticky jednou a Sirigu při ní prokázal své nesmírné kvality.

V 81. minutě nakonec domácí přeci jenom překonali dosud nepřekonatelného Rubinha. Po sérii přihrávek se rozhodl zakončit Miccoli, svojí střelu namířil přesně k pravé tyči a Rubinho tentokrát neměl nárok - 1:0 pro Palermo. Domácí si už výsledek pohlídali a naprosto zaslouženě vyhráli, byť jen jednobrankovým rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele