32. kolo
03.04.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - UC Sampdoria 1:2

Rychlé branky v úvodu obou poločasů nakonec rozhodly celé utkání, už v první minutě se střelecky prosadil Antonio Cassano a v 55. minutě přidal druhou branku Pazzini. Sampdoria dokázala ve Veroně vyhrát 2:1 a přiblížila se zisku čtvrtého místa. Utkání nedohrál Morero, jenž byl po dvou žlutých kartách vyloučen.

Pouhých 45 sekund stačilo hostující Sampdorii na vstřelení první branky. Uvnitř pokutového území došlo k chaotické situaci, několik střel hráčů Blucerchiatti bylo zablokováno, nakonec se míč dostal k neobsazenému Cassanovi, jenž překonal Sorrentina. Pověstná obrana Chieva tak velmi rychle inkasovala - 1:0 pro Sampdorii Janov. O chvíli později se řítil sám na branku Chieva jeho bývalý hráč Franco Semioli, ten po kontaktu se Sorrentinem upadl, jak ale ukázal opakovaný záznam, Sorrentino vzal nejprve míč, takže vše bylo v souladu s pravidly. Nicméně hlavní sudí se při této situaci musel radit s pomezním.

Marco Storari měl první práci po střele Sergia Pellissiera, mnohem nebezpečnější byl pak přímý kop Simona Bentivoglia, který Storari efektivně vyrazil na rohový kop. Konec prvního poločasu nabídl několik zajímavých šancí. Ve 44. minutě došlo ke kombinaci Cassana, Semioliho a Pazziniho, poslední jmenovaný vybídl k pohotovému zákroku brankáře Sorrentina. V nastaveném čase ještě utrpěl Storari nepříjemný střet s kolenem Pellissiera, brankář Sampdorie byl však v pořádku.

Druhý poločas zahájili lépe domácí, Giampaolo Pinzi minul branku a na druhé straně Sorrentino zlikvidoval gólovou hlavičku Stefana Lucchiniho. V 55. minutě hostující Sampdoria navýšila své vedení. Pazzini se vyhnul ofsajdové pasti, jeho první ránu Sorrentino vyrazil, jenže Pazzini měl možnost zakončit podruhé a to už se nemýlil - 2:0 pro Sampdorii. V 66. minutě si navíc Chievo celý zápas zkomplikovalo, druhou žlutou kartu totiž obdržel Morero a veronský celek dohrával o deseti mužích. I navzdory tomuto handicapu se dokázali domácí dostat zpět do utkání. Čtvrthodiny před koncem se totiž Andrea Mantovani dostal po rohovém kopu k míči a zblízka překonal bezmocného Storariho - 2:1. V přesile hrající Sampdoria sice povolila snížení, ale na vyrovnání už nedošlo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele