36. kolo
02.05.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 1:2

O pohárovou Evropu nadále houževnatě bojuje Neapol, ta pro změnu nezaváhala na půdě Chieva a brankami argentinského dua Denis - Lavezzi zvítězila 1:2. O jediný gólový úspěch domácích se zasloužil Granoche. V samotném závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Morero.

Sergio Pellissier byl prvním mužem, který prověřil hostujícího brankáře Morgana De Sanctise. Poté, co se zbavil dvou protihráčů vypálil, jenže neapolský brankář střelu zlikvidoval. Neapol se dlouhou dobu nemohla pořádně prosadit, až po střele Lavezziho musel předvést dobrý zákrok Stefano Sorrentino. Obrovskou šanci pak spálil German Denis, poté co převzal Lavezziho přihrávku mohl otevřít skóre utkání, jenže to se nestalo. El Tanque, nebo-li Tank, jak se Denisovi přezdívá si vše vynahradil v samotném závěru prvního poločasu. Hugo Campagnaro mu posadil balon na hlavu a hlavičkující Denis otevřel účet dnešního utkání - 0:1 pro Neapolitány.

Po změně stran otestoval De Sanctise Michele Marcolini a hlavička Sergia Pellissiera skončila jen rohovým kopem. V další skvělé šanci byl Denis, po argentinské spoluprácí s Lavezzim hlavičkoval těsně vedle. V 75. minutě se podařilo Chievu vyrovnat, střela Bentivoglia se dostala ke Granochemu, a od něj se míč dostal za záda Morgana De Sanctise - 1:1. Remízový výsledek ale domácím nevydržel, neboť Neapol využila standardní situace. Lavezzi se postavil k volnému přímému kopu a jeho střela překvapivě skončila za zády Stefana Sorrentina. Branka putuje na vrub právě brankáři Chieva, který měl střelu jednoznačně chytat - 1:2 pro Neapol.

V nastaveném čase ještě obdržel za faul na Zunigu druhou žlutou kartu domácí Morero a musel do sprch. Na konečný výsledek to ale nemělo vliv, Neapol vyhrála 1:2 a přiblížila se pohárové Evropě. Aktuálně jí patří šesté místo, sedmý je Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele