12. kolo
07.11.2009 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - SSC Neapol 0:0

V úvodním zápase 12. kola mezi Catanií a Neapolí se diváci branky nedočkali a jednobodový zisk je pro oba celky spíše ztrátou. Catania i Neapol mohou po tomto kole o své místo v tabulce přijít, v případě triumfu Sieny v Janově se může domácí Catania octnout na posledním místě.

Sicilané v prvním poločase dominovali, nicméně ze všech šancí nedokázali proměnit ani jednu. První dobrý pokus měl na svědomí Taka Morimoto, o chvíli později nepřesně hlavičkoval Giuseppe Mascara, a tentýž hráč pak minul branku z přímého kopu. Ve 33. minutě přišli hosté o Waltera Gargana, který se zranil a na jeho místo přišel Pazienza. Brankář Neapole De Sanctis pak lapil Morimotův přímý kop. Také Catania musela v prvním poločase střídat, Bellusci se zranil a do hry musel Augustyn. Pro domácí to byl nepříjemný zásah do už tak zdecimované obrany. Nicméně tlak domácích pokračoval, "The Elefantini" měli před koncem prvního poločasu tři velké příležitosti, ale ani jedna neskončila v síti. Dvě střely Morimota a zakončení Mascary volali po góle.

Neapol nepřipomínala ten celek, který dokázal vybojovat remízu s AC Milán nebo porazit Juventus Turín. Catania mohla po změně stran udeřit, přihrávky z levé strany se zmocnil aktivní Morimoto, ale z velice dobré pozice minul branku soupeře. O chvíli později si vytvořili první stoprocentní šanci hosté. Potenza v obraně zaváhal a Argentinec Lavezzi mohl postupovat sám na branku, jenomže Andujar skvěle útočníka Neapole zastavil. Další vynucené střídání postihlo Catanii, Llamu musel nahradit Plasmati. Dobrou šanci na změnu skóre měli Quagliarella a po něm Lavezzi. Skóre se však do konce utkání nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neapol ma formu a catanii se dlouhodobe nedari navic se zacina mluvit ze v nejblizsich dnech dojde k odvolani trenera Atzoriho . pokud se nestane neco nepredpokladatelneho Neapol by si mela odvest 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele