12. kolo
07.11.2009 20:45 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Atalanta BC - Juventus FC 2:5

Juventus Turín si pojistil druhé místo v lize a navíc si dobře zastřílel. Na výsledku 5:2 pro slavnější italské celek se podepsali brankami Camoranesi, Melo, Diego a Trezeguet. Za domácí snižovali Valdes a Ceravolo.

Stará dáma začala lépe a už v 9. minutě donutil Camoranesi k dobrému zákroku Consigliho, jenž jeho střelu vytěsnil na rohový kop. Po čtvrthodině hry zahrozili též domácí, Tiribocchi převzal přesnou přihrávku, jenomže svůj pokus namířil jen do boční sítě. Blízko první brance byl i Doni, který střelou z první zakončoval Garicsův centr, avšak nepřesně. Atalantu mohla nevyužitá šance mrzet, protože o chvíli později Grosso jemným obloučkem našel Camoranesiho a ten netradičně hlavou poslal Juventus do vedení - 1:0. Stará dáma o chviličku později zvýšila a nebyl u toho nikdo jiný, než Mauro Camoranesi, jenž z hranice pokutového území technickou střelou překonal Garicse - 2:0. V nastaveném čase prvního poločasu vylekal hostující fanoušky Guarante, ale s jeho střelou si Buffon poradil.

Atalanta vstupovala do druhého poločasu s jasným cílem - vstřelit co nejrychleji kontaktní branku a pokusit se vyrovnat. To se částečně Bergamu povedlo, už po šesti odehraných minutách postupoval Valdes na Buffona a dokázel ho překonat - 2:1. Juventus však zanedlouho opět vedl o dvě branky, perfektní ranou z hranice pokutového území se prosadil Felipe Melo a bylo to 3:1 pro Juventus. O další snížení se pokoušel Doni, avšak branku z dobré střelecké pozice minul. V 70. minutě opět zdramatizoval utkání Ceravolo, jenž se šikovnou "zasekávačkou" zbavil obránce a umístěnou střelou překonal Buffona - 3:2 z pohledu Juve. Bianconeri ale žádné drama nechtěli a pár minut před koncem zvýšil na 4:2 Brazilec Diego. Ze strany hostů to nebylo vše, v pokutovém území se ještě prosadil Trezeguet a výsledek měl konečnou podobu 5:2 pro Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
JuveIt

Caceres není zraněnej. Je i v nominaci. A v úterý proti Maccabi nahrál na gol Camoranesimu. Takže na PO místo Grygeru Cacerese.

Reagovat
jtbs

jj to mas pravdu..aj minule ho pisali ako zraneneho, ale on s tou maskou na tvari moze hrat

Reagovat
JuveIt

FORZA JUVE!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele