17. kolo
20.12.2009 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Livorno - UC Sampdoria 3:1

Důležitou výhru si připsalo i Livorno, které bojuje o záchranu. Domácí totiž na stadionu Armanda Picchiho porazili Sampdorii Janov 3:1, a to i přestože prohrávali po brance Cassana 0:1. Do poločasu totiž stihl vyrovnat Rivas a během druhé půle zaznamenal dvě branky Danilevicius. Čtvrthodiny před koncem byl vyloučen hostující Stankevicius.

Úvod utkání nemusel pro Sampdorii začít vůbec dobře, Accardi si totiž málem vstřelil vlastní gól, a jen díky akrobatickému zásahu Castellazziho zůstal výsledek 0:0, avšak ne na dlouho. V 15. minutě totiž otevřel skóre utkání Antonio Cassano. Italský útočník se tradičně zbavil obránců a biliárovým zásahem poslal Sampdorii do vedení - 0:1.

Livorno brzká branka nepoložila, spíše naopak, domácí zvýšili aktivitu a Castellazzi měl dost práce. Candreva minul a Danilevicius z blízka rovněž netrefil. Ve 38. minutě se podařilo vyrovnat, Candreva vybídl Rivase a ten se hluboko v šestnáctce nemýlil - 1:1.

Po změně stran dokázalo Livorno dokonat obrat, ve 46. minutě zužitkoval Raimondiho velmi dobrou práci Danilevicius a z blízka vstřelil svojí první branku v zápase, nutno podotknou, že velmi důležitou - 2:1 pro Livorno. V 63. minutě to mohlo být zase nerozhodně, Cassano našel Pazziniho, ale De Lucia si připsal dobrý zákrok. Čtvrthodiny před koncem přišla pro Sampdorii nepříjemná rána. Druhou žlutou kartu totiž dostal Stankevicius a Sampdoria dohrávala zbytek utkání o deseti.

Livorno početní převahu zužitkovalo, ale až v samotném závěru. Předtím musel likvidovat Pulzettiho hlavičku Castellazzi. Hosté hru otevřeli a hnali se za vyrovnáním, blízko ke vstřelení brance měl Daniele Mannini, jeho střelu De Lucia vyškrábl prsty. V 90. minutě přišel již zmiňovaný gól, povedenou střelou uzavřel skóre druhým gólem Danilevicius. Domácí vyhráli zaslouženě 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA DORIA

SAMPDORIA

Reagovat
smazaný uživatel

sampdoria jasne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele