16. kolo
12.12.2009 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Bari - Juventus FC 3:1

Juventus Turín se nejspíše ještě nevzpamatoval s vyřazení z Ligy mistrů a v domácí soutěži se hodně trápil. Stará dáma sice byla aktivnější, ale branky stříleli domácí. Na obou stranách byly k vidění hodně kontroverzní penalty, ujala se však jediná, kterou proměnil Barreto.

Bari začalo skvěle, už v sedmé minutě vybojovalo díky aktivnímu presinku balón a Meggiorini s pomocí teče překonal brankáře Buffona - 1:0 pro Bari. Juventus mohl velice brzy vyrovnat, pohlednou kombinaci uvnitř pokutového území však Amauri zakončil bídně. Domácí byli i nadále aktivní, po standardní situaci mohl zvýšit Bonucci, jenomže zblízka Buffonovu branku přestřelil. Ve 23. minutě se podařilo Staré dámě vyrovnat, David Trezeguet dorazil do prázdné branky vyraženou střelu a bylo to 1:1.

Juventus mohl záhy otočit skóre ve svůj prospěch, po závaru před brankou se ocitl v blízkosti Gilleta Amauri, jenomže jeho zakončení postrádalo patřičnou razanci. Před koncem prvního poločasu došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání, Barreto totiž v pokutovém území po kontaktu s Cannavarem upadl a rozhodčí nařídil penaltu, nutno podotknout, že velice přísnou. Barreto jí bez problémů proměnil a domácí opět vedli, tentokrát 2:1.

Juventus začal druhé dějství náporem, k míči se dostal Trezeguet a střelou nechal vyniknout Gilleta. O chvíli později zase napřáhl Tiago, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Tentýž hráč pak mohl vsítit branku hlavou, ale opět netrefil cíl, přesněji řečeno domácí branku. Tlak Juventusu byl enormní, ovšem i domácí zahrozili, nebezpečnou hlavičku zlikvidoval Buffon, a ještě tak udržel Starou dámu ve hře. Jestliže první penalta byla hodně přísná, tak druhá penalta, odpískaná proti Bari, byla přímo nesmyslná. Almiron se v pokutovém území vůbec nedotkl Grossa, ovšem hlavní sudí viděl všechno jinak. Nicméně Diego jenom potvrdil celé trápení Juventusu a svojí penaltu napálil hodně nad.

Stará dáma se snažila, seč to šlo, ale nebylo jí přáno. V 81. minutě nedokázali hosté odvrátit rohový kop, k míči se dostal Almiron a krásnou přízemní střelou k tyči zvýšil na 3:1. Když posléze Amauri přestřelil, byl s Juventusem konec.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
JuveIt

Já bych spiš chtěl abysme hráli 4-2-3-1. Buffon - Caceres, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso - Poulsen, Marchisio - Camoranesi, Diego, Giovinco - Trezeguet.

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

tak treba tym cajakom! ked do ani lopty nevedia kopnut. hamba juve!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ta serie A bude jeste zajimava o to 2-6 misto... ale stejne inter prvni a to me se*e

Reagovat
JuveIt

Mužu tak akorat jenom brečet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele