11. kolo
01.11.2009 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Calcio Catania 3:1

Marco Marchionni se blýskl v nedělním zápase s Catanií dvě brankami, čímž zařídil Fiorentině zisk tří bodů. Catanii nepomohla ani vyrovnávací branka Mascary, poslední slovo měl nakonec Gilardino. Utkání poznamenaly dvě červené karty.

Ve Florencii se na branku příliš dlouho čekat nemuselo. Už po čtyřech minutách našel Vargas Marchionniho a ten dělovkou propálil bezmocného Andujara. Catania se snažila zabojovat a vyrovnat, ale Plasmatiho nejprve zlikvidoval Frey, vzápětí stejný hráč přestřelil. Oba borci, tedy Marchionni s Plasmatim, se snažili zakončit také hlavičkou, ale tentokrát dobře zakročili oba brankáři. Do kabin šla sice Viola s jednobrankovým vedení, ale zároveň bez Daria Dainelliho, jenž v nastavení inkasoval druhou žlutou kartu. Ale nebylo by dobré zapomenout na to, že příliš nechybělo a stav 1:0 by po 45 minutách neplatil. Po faulu Dainelliho totiž Catania zahrávala trestný kop a jen díky velké smůle Mascary Viola neinkasovala. Mascara totiž trefil břevno, od něhož se míč odrazil do Freyova ramena a následně si to zamířil pryč od branky.

Jenže početní převahu využili hosté krátce po změně stran. Potenza posunul míč na Mascaru, který v běhu nechytatelně napálil míč do branky. Hra poté byla na několik minut přerušena kvůli ošetřování Freyova prstu. V 11 nakonec nedohráli ani sicilští, kteří přišli o vyloučeného Capuana v 58. minutě. A deset minut nato už prohrávali. Druhý přesný zásah odpoledne si připsal Marchionni, který zakončil nekompromisně pod břevno. Na 3:1 mohl zvýšit Gilardino, ale po Vargasově centru minul. Nakonec se ale přeci jen povedlo italskému útočníkovi vstřelil gól, když dorážel De Silvestriho vyražený pokus.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad se už konečně chytí 3:1 doufám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele