25. kolo
22.02.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

US Lecce - SS Lazio 0:2

Římské Lazio konečně prolomilo černou sérii a po šesti zápasech opět vyhrálo. Tři body ze stadionu Via Del Mare zařídili Pasquale Foggia a Aleksander Kolarov. Lecce se porážkou propadlo na osmnáctou pozici, která znamená sestup do Serie B.

Lazio nevkročilo do utkání dobře, protože už po osmnácti sekundách hry nastřelil tyčku Daniele Cacia. Ovšem to bylo ze strany domácích na dlouho dobu všechno, Lazio se tlačilo dopředu a vytvořilo si spoustu příležitostí. Tu největší si vypracoval Mauro Zarate, který typicky ukličkoval obranu a střelou nechal vyniknout brankáře Benussiho. V 10. minutě vstřelilo Lazio branku. Pasquale Foggia vypálil za hranicí pokutového území, jeho střelu tečoval někdejší obránce Lazia Stendardo a Benussi na změnu směru nestačil zareagovat - 1:0 pro Lazio. Biancocelesti i nadále pokračovali v náporu.

Hodně vidět byl Zarate, jeho ránu musel likvidovat brankář Lecce. V dobré příležitosti neuspěl ani Goran Panděv a poločas skončil jednobrankovým vedením Lazia.

Ve druhé půli pokračovala aktivní hra hostujícího celku a odměnou bylo zvýšení na 2:0. Krásnou individuální akcí se zaskvěl Aleksander Kolarov, obránce hostí umotal obranu Lecce a povedenou střelou nedal Benussimu žádnou šanci - 2:0 pro Lazio. Zpět do utkání mohl Lecce vrátit Simone Tiribocchi, ten pronikl mezi dvěma obránci Lazia, ale v dobré příležitosti nezakončil dobře.

S Lecce to nevypadalo vůbec dobře, Biancocelesti si totiž na hřišti dělali co chtěli a od vyšší prohry uchránil domácí celek brankář Benussi, jenž opětovně zlikvidoval šance Zarateho a Panděva. Branku nevstřelil ani Ariatti, a tak se Lecce muselo smířit se zaslouženou porážkou 0:2.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele