12. kolo
16.11.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Reggina Calcio 0:1

Reggina šokovala Udinese, když na Stadio Friuli zvítězila 1:0. Jedinou brankou utkání vstřelil v 60. minutě Franco Brienza. Udinese tak po porážce s předposledním týmem tabulky kleslo až na šestou pozici.

Oba celky se střetly již podruhé během několika dní. Ve středu se totiž jejich cesty sešly v Coppa Italia a byl to skutečně zajímavý duel. Utkání skončilo 0:0 a nedohrála ho vyloučená dvojice Belardi, Quagliarella. Emil Hallfredsson navíc neproměnil penaltu. Zápas tedy dospěl až k pokutovým kopům, v nemž se dlouho čekalo na vítěze. Až po dvaceti penaltách bylo rozhodnuto, Udinese zvítězilo 8:7.

Před dnešním samotným výkopem se ještě na stadionu držela minuta ticha na památku zesnulému Regisu Genauxovi, bývalému hráči Udinese, který zemřel ve věku 35 let na infarkt. Poté již bylo vše připraveno k výkopu.

V úvodních minutách byla překvapivě lepším týmem Reggina, která do utkání vstoupila s novým rozestavením, které obětovalo Bernarda Corradiho. Ten seděl pouze na lavičce. Nejaktivnějším mužem byl v úvodu Franco Brienza, jehož střela byla nejprve zblokována na roh a následný trestný kop orazítkoval tyč.

Friulani se probudili až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky, kdy z trestného kopu pálil nad branku Simone Pepe a Maurizio Domizzi napálil míč do boční sítě. Případná branka by ale stejně nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení Pepeho.

Skóre se otevřelo až po hodině hry, kdy se volejem parádně trefil Franco Brienza a poslal outsidera z Regginy do vedení. Hráči Udinese se sice snažili srovnat, ale kýženou branku se jim nedařilo vstřelit. Floro Flores D'Agostinův centr pouze zdvihl nad branku a Quagliarellův akrobatický pokus lapil brankář Campagnolo. Na druhé straně z trestného kopu nastřelil břevno Barreto a Barillovi chyběly centimetry, aby dosáhl na Vigianiho centr. Zkázu Udinese v nastaveném čase ještě dokonal trenér Pasquale Marino, jenž se nechal vykázat na tribunu.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele