14. kolo
30.11.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Chievo Verona 0:1

Vlastní gól Felipeho tři minuty před koncem zajistil Chievu první výhru na soupeřově hřišti v tomto ročníku a zároveň ještě více prohloubil krizi Udine, které spadlo už na devátou pozici. Domácí navíc od 57. minuty dohrávali pouze o deseti hráčích, když červenou kartu uviděl kapitán týmu Di Natale.

Bylo to střetnutí dvou celkům, jimž se v poslední době vůbec nedaří. Udine prohrálo své poslední čtyři zápasy, Chievo dokonce ještě o dva více. Hned v úvodní minutě utkání zahrozili hosté, když Marcolini hledal v dobré pozici Esposita, ale Felipe tentokrát ještě zachránil svůj tým. Také druhou vážnější akci měli na svědomí fotbalisté Chieva. Espositův pas našel Pelissiera, ten však mířil přesně mimo. Do velké šance se dostal na druhé straně Floro, ale gólman Sorrentino nakonec situaci vyřešil.

Hosté však byli v průběhu úvodní půle přeci jen aktivnější a další nebezpečný pokus vyslal na branku Udine Marcolini, ale jeho projektil ze třiceti metrů vytěsnil gólman Handanovic na roh. Domácí dnes nebyli ve své kůži a navíc byl v 57. minutě vyloučen kapitán Di Natale za ruce v obličeji Fabia Mora. Kouč domácích se snažil zareagovat střídáním a na hřiště poslal útočníka Fabia Quagliarellu. Ten se však ve zbytku utkání výrazněji neprosadil.

Udine ještě jednou vystrčilo růžky, ale střelu D'Agostina s přehledem zneškodnil Sorrentino. Od té chvíle patřilo hřiště už jen Chievu. První velkou možnost si Chievští vytvořili krátce před koncem. Giampero Pinzi se už radoval z gólu, ale překonaného brankáře zastoupil na brankové čáře Lukovic. V době, kdy to vypadalo, že se oba celky rozejdou smírně nakonec přeci jen hosté udeřili. Mandelli vyslal na domácí bránu lehký centr, který Felipe nešťastně srazil za záda Handanovice a rozhodl o osudu tohoto utkání.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele