17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - SSC Neapol 1:0

FC Turín doma překvapil a porazil rozjetou Neapol 1:0. Katem SSC se stal útočník domácích Rolando Bianchi. Neapol tak ztratila svou pozici v první čtyřce a spadla na páté místo. Turín zaznamenal první výhru po více než měsíci.

První výraznější šance utkání přišla v patnácté minutě. Záložník Neapole Michele Pazienza si zpracoval míč hrudí a skvělým halfvolejem z dvaceti metrů protáhl Mattea Sereniho. Následně se zaskvěl parádním obranným zákrokem Marco Pisano, jenž začal hrát na postu obránce teprve před nedávnem.

O chvíli později zahrozil domácí Rolando Biachni. Nejprve přestřelil po asistenci Nicoly Amorusa, poté však zahodil velmi dobrou příležitost. Ogbonna centrem našel Bianchiho, ale bývalý útočník Manchesteru City napálil míč přímo do před ním stojícího brankáře Iezza.

Toro se však přeci dočkalo v druhém poločase. Blerim Džemaili předvedl úžasný sprint téměř přes celé hřiště. Následně nahrál Alesandru Rosinovi, který trefil tyč! Nicméně míč se od tyče odrazil a Rolando Bianchi jej skluzem uklidil do brány. Reputaci Neapole následně zachránil brankář Iezzo. Skvěle chytil přímý kop Rosiny i následnou bombu Džemailiho.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Walter Novellino si v minulém týdnu prožil na lavičce Turína pravděpodobně tu nejhorší premiéru, jakou si vůbec dokázal představit. Zdecimované mužstvo přebíral od Gianni De Biasiho po debaklu 1:4 od Fiorentiny a proti Boloni se měl pokusit vybojovat alespoň jednobodový zisk. Granata však v průběhu utkání s Rossoblu dvakrát ztratila vedení a nakonec podlehla 2:5. V samotném závěru duelu se navíc ještě nechal vyloučit obránce Francesco Pratali pro utkání s Neapolí je pochopitelně suspendován. Hosté však přijedou na sever Itálie rovněž oslabeni, zvláště když otazník stále visí nad startem Marka Hamšíka. Karetní trest si však odpykávají také Paolo Cannavaro s Ezequilem Lavezzim, takže není ani třeba zdůrazňovat, jak moc bude družstvo Partenopei tentokrát zranitelnější. Neapolitáncům letos navíc vůbec nevycházejí venkovní utkání, díky kterým se momentálně nacházejí "až" na třetím místě tabulky, přičemž touto dobou mohli ještě zle zatápět vedoucímu Interu. Sázet na přesný výsledek utkání mezi Turínem a Neapolí je velice riskantní, a proto bych spíše doporučil poněkud jistější sázku na možnost, že oba dva týmy vstřelí gól, což by ani pro jednu stranu nemělo být nijak zvláště obtížné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele