5. kolo
28.09.2008 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Turín FC - SS Lazio 1:3

Lazio Řím potvrdilo fantastickou formu a tentokrát veze tři body z Turína za vítězství 1:3. Za Biancocelesti opět řádil Mauro Zarate, jenž dal dvě branky. Skóre utkání otevřel ve 30. minutě Goran Panděv. Římané se alespoň do večera posunuli na první místo tabulky a budou doufat v zaváhání Interu.

První šanci utkání měl domácí FC Turín, nacvičená standardní situace se dostala až k Rolandu Bianchimu, jenomže bývalý útočník Lazia v zakončení příliš váhal. Ve 24. minutě přišel římský celek o obránce Emilsona Cribariho, který se zranil v souboji s Elvisem Abbruscatonem, na jeho post přišel David Rozehnal.

Lazio vedlo přesně po půl hodině hry, Mauro Zarate prokličkoval obranou domácích a přesnou přihrávkou předložil první branku Goranu Panděvovi – 0:1 pro Biancocelesti. Toro mohlo vyrovnat po ráně Abbruscata, jenomže jeho povedená rána orazítkovala brankovou konstrukci Lazia. Těsně před koncem poločasu našla Abateho přihrávka úplně volného Saumela, jenomže rakouský fotbalista absolutně selhal a branku přestřelil.

Ve druhé půli si nebezpečně naskočil na Coriniho centr Marco Di Loreto, branku však minul těsně. Po hodině hry mohlo Lazio navýšit vedení, Stefano Mauri běžel sám na brankáře Sereniho, ale nedal. O minutu později se na druhé straně probíjel Nicola Amorusa, obrana Lazia situaci vyřešila. V 63. minutě to bylo už 0:2, Mauro Zarate napřáhl z pětadvaceti metrů a přesnou, tvrdou ranou do horního růžku nedal Serenimu žádnou šanci. Hosté byli v tu chvíli jednoznačně lepším celkem na hřišti. Další příležitost měl Pasquale Foggia, jeho ale na poslední chvíli zastavila obrana Turína.

V 82. minutě došlo v pokutovém území domácích k velkému zmatku. Zarateho průnik ještě Sereni vyřešil, ale poté už si proti Brocchimu počínal nedovoleně, bývalého hráče AC Milán poslal k zemi a byl vyloučen. Jelikož už měli domácí vystřídáno, do branky musel Nicola Ventola, nařízený pokutový kop v pohodě proměnil Mauro Zarate a svojí druhou trefou v utkání de facto rozhodl o výhře Biancocelesti.

Domácí byli v závěru hodně nervózní, po dalším zákroku na Zarateho obdržel druhou žlutou kartu Francesco Pratali a byl stejně jako Sereni vyloučen. Turín ještě v posledních vteřinách hry výsledek korigoval, po zákroku Lichtsteinera na Dzemailiho se kopala druhá penalta v utkání, s její exekucí neměl problémy Nicola Amoruso – 1:3. Lazio se po výhře dostalo na první místo o dva body před Inter Milán, ten má ale večerní utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele