27. kolo
08.03.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - SS Lazio 0:2

Dobrou formu potvrdilo Lazio, které si odváží tři body z horké půdy Neapole. Ta opět nevyhrála a v tabulce zaznamenává další propad. Utkání rozhodl ve druhém poločase střídající Tommaso Rocchi.

Diváci na stadionu San Paolo viděli dva rozdílné poločasy. V tom prvním se toho zas tak příliš neodehrálo. Nejprve dvakrát zahrozilo Lazio, Zarateho ránu z dálky brankář Neapole zlikvidoval. A to samé se dá říci po střele Ledesmy. Neapol vážněji ohrozila branku hostů až ve 37. minutě, do zakončení hlavou se dostal Zalayeta, ale ve velmi nadějné šanci přestřelil. To bylo vše, co se v prvním poločase odehrálo.

Druhé dějství bylo mnohem akčnější a pro samotného diváka atraktivnější. Doposud nevýrazná Neapol si vytvořila první šanci ve druhém poločase. Ránu Aronicy brankář Muslera raději vyrazil. Trenér Biancocelesti Delio Rossi podnikl skvělé střídání, když do hry poslal Tommasa Rocchiho. Ten se mu okamžitě odvděčil úvodní brankou utkání, Lazio předvedlo rychlý brejk. Rocchi si zpracoval dlouhý balón a sprintem upaloval na domácí branku. Situaci vyřešil s přehledem, když podél levé ruky překonal brankáře Navarra - 1:0 pro Lazio.

Neapol se snažila odpovědět a dokonce si vypracovala spoustu gólových příležitostí, jenomže v brance Lazia řádil Muslera, který dováděl útočníky Neapole k šílenství. V 65 minutě navíc přidalo Lazio druhý gól, další skvělou individuální akcí se blýskl Rocchi. Zpracoval si míč a přesnou střelou k tyči vstřelil krásný gól - 2:0. Neapol se ale nevzdávala a i přes nepříznivý stav se snažila vstřelit branku. Dvakrát nebezpečně pálil Lavezzi a jednou Hamšík, ovšem pokaždé předvedl parádní zákrok Muslera. Ten za svá záda nic nepustil a proti Neapoli udržel čisté konto.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Rozehnal nějak nenastupuje vůbec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele