2. kolo
14.09.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - Udinese Calcio 1:0

Juventus Turín porazil díky brance Amauriho Udinese 1:0 a zaznamenal tak první vítězství v nové sezóně. Udinese zažilo pád z výšin, neboť bylo velmi nabuzené po vysoké výhře nad Palermem v prvním kole.

Claudio Ranieri měl již pro tento duel k dispozici Davida Trezegueta a Moma Sissoka. Další dobrou zprávou pro Starou dámu je, že se Giorgio Chiellini dal do kupy o měsíc dříve než se předpokládalo a dnes již nastoupil. Na straně hostí znovu nenastoupil stoperský pár Felipe - Cristian Zapata.

Hned po třech minutách skóroval Vincenzo Inaquinta, ovšem celá akce dostala stopku u rozhodčích. Iaquinta se totiž nacházel v ofsajdu v době, kdy mu Pavel Nedvěd přihrával. Iaquinta byl velmi aktivní a o chvíli později opět ohrozil branku Udinese. Jeho tečovanou střelu však dokázal Samir Handanovič vyrazit nad břevno. Juventus hrál velmi dobře a vypracoval si znatelnou převahu. Po čtvrthodině hry nastal obrovský závar v pokutovém území Friuliani. Amauriho hlavička se odrazila od Iaquinty a Andrea Coda na poslední chvíli odkopával míč mířící do branky.

Domácí nadále tlačili. Amauriho střela skončila jen v boční síti a Nedvědovu ránu úspěšně vyrazil Handanovič. O chvíli později trefil Chiellini rameno Andrey Cody a dožadoval se penalty. Sudí De Marco však jeho požadavky ignoroval. Udinese se dostalo do první vážnější šance až ve 40. minutě. Di Natale posílal do vápna centr, který odeslal do bezpečí Mellberg, ovšem Zdeněk Grygera přitom přistrčil nabíhajícího Quagliarellu, takže nemohl zakončovat. V nastaveném čase opět centroval Antonio Di Natale na Fabia Quagliarellu. Tentokráte musel zasahovat Gigi Buffon, který byl doposud takřka bez práce.

Po změně stran se představila pravačka Christiana Poulsena. Dánský středopolař napálil míč z dvaceti metrů a orazítkoval břevno Slovincovy branky. Pasquale Marino následně poslal na hřiště Alexise Sancheze, Chilského nováčka v dresu Friuliani, za kapitána Di Nataleho, který byl značně unaven z plnění povinností v národním týmu. Ovšem byli to domácí, kdo se ujal vedení. V 66. minutě vyústil obrovský tlak Bianconeri v zásah Amauriho. Udinese však málem vyrovnalo hned o pár chvil později. Kombinace Inlera a Sancheze přinesla dobrou pozici pro Quagliarellu, který tvrdě vypálil. Gigi Buffon však jeho střelu vyrazil neuvěřitelným zákrokem nohou.

Vše se již zdálo být dokonáno. Ovšem dvě minuty před koncem zápasu si Udinese vytvořilo další skvělou příležitost. Antonio Floro Flores využil chyby Mellberga, uháněl sám na branku a poslední muž Chiellini musel zasahovat. Dostal se do střetu s Floro Floresem a Buffonem. Celá situace zaváněla penaltou, ale vše dopadlo se šťastným koncem pro Bianconeri.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip: 3:2, každopádně sázka na OVER se přímo nabízí

Reagovat
smazaný uživatel

Juve zase v neděli večer Má svůj speciální čas

Reagovat
smazaný uživatel

4-2

Reagovat
smazaný uživatel

juve vyhraje 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele