8. kolo
25.10.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - Turín FC 1:0

V tradičním turínském derby po roční pauze opět dominoval ten ze slavnější a oblíbenější tým - Juventus. Hosté se drželi celý první poločas, duel rozhodl krátce po začátku druhého dějství ostrostřelec Amauri, který zařídil vítězství i v předchozím klání v Lize mistrů s Realem Madrid. První poločas odehrál český obránce Zdeněk Grygera, jenž musel kvůli zranění odstoupit, Pavel Nedvěd nastoupil k celému střetnutí.

Juventus se začíná dostávat do starých kolejí a v Serii A se posunul na jedenácté místo, FC Turín je sedmnáctý, těsně nad sestupovou propastí. Jeho nepříznivá bilance tak pokračuje, v pěti posledních vzájemných střetnutích nevybojoval ani bod, na výhru už dokonce čeká neuvěřitelných 13 let!

Oba týmy trápila velká marodka, Juventusu chyběli Buffon, Trezeguet či Camoranesi, hosté se museli obejít bez Sereniho a Coriniho. Úvodní střelu vyslal Rosina, na druhé straně kontroval Sissoko. Stejný hráč se pak pokoušel skórovat dělovkou z pětadvaceti metrů, gólman Calderoni ale dobře vyrazil. Pak měl Juventus další skvělou akci, Del Piero poslal na Marchionniho, ten ovšem opět ztroskotal na skvělém Calderonim.

V utkání udělal také chybu jinak celkem spolehlivý brankář Juve Manninger, Bianchiho ovšem na poslední chvíli odzbrojil Chielini. Manninger chyboval i dále, avšak lob před úplně odkrytou brankou z Bianchiho kopačky šel vedle. Velice kuriózní situace nastala o poločase a týkala se našeho reprezentačního beka, jenž musel o půli střídat. Měl být nahrazen Hasanem Salihamidzičem, bývalý záložník Bayernu Mnichov si ovšem během rozcvičování natáhl sval a do hry proto šel Olaf Melberg.

Jediná branka přišla hned po 120 sekundách od hvizdu rozhodčího v druhé půli, po ztrátě míče záložníka Rosiniho se balónu ujal Amauri, obešel Di Loretoho a po lehké chybě brankáře Calderoniho poslal střelou pod jeho tělem domácí do vedení. Ve velké šanci na vyrovnání byl později nejaktivnější muž hostů Bianchi, na poseldní chvíli k němu přispěchal s excelentním zákrokem Legrottaglie.

FC Turín následně hrozil z rohového kopu Di Lorenteho, hlavička střídajícího Abbruscata ovšem cíl nenašla. V závěrečných možnostech se objevil též střídající Amoruso, ale Manningera už nepřekonal, Juventus proto získal velmi cenné tři body a dodal si alespoň trochu klidu do dalšího klání.

Autor: Viktor Sandev / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

obľúbenejší tým v Torine je jasne CALCIO TORINO....od čias "Grande Torina", im Juve nesiaha ani po kotníky a ja som tomu len rád!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele