14. kolo
29.11.2008 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Reggina Calcio 4:0

Juventus si bez sebemenších potíží poradil s Regginou, vyprovodil ji výsledkem 4:0. O góly se postarali Camoranesi, Amauri, Chiellini a Del Piero.

Stará Dáma sice před týdnem přišla o sedmizápasovou šňůru vítězství, když podlehla Interu a nezadařilo se jí ani v Lize mistrů, kde remizovala se Zenitem, Reggina však dnes nebyla soupeřem, s nímž by měla mít také problémy. A to i přesto, že hosté poslední dva zápasy vyhráli, nad Udinese a Atalantou.

V těžkých podmínkách, velké zimě a dešti následovaném sněžením, byli domácí podle očekávání lepším týmem. Už v páté minutě se Juventus dožadoval penalty, když Barilla zřejmě ve výskoku stáhl Camoranesiho. Ten si v pádu poranil rameno, ale pokračoval ve hře.

Šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Del Piera včasným skluzem zastavil Valdez, Chielliniho hlavička jen o centimetry minula tyč, s Del Pierovou dalekonosnou dělovkou z přímého kopu si poradil brankář Campagnolo. První gól přišel ve 27. minutě. Del Piero patičkou vyslal vpřed Nedvěda, ten ve vápně přihrál volnému Camoranesimu a jeho střela našla svůj cíl - 1:0. Zraněním viditelně limitovaný Camoranesi od sebe musel odhánět radující se spoluhráče, aby jeho ramenu ještě více neublížili.

Reggina měla velkou příležitost na vyrovnání ve 33. minutě, ale Santos tečoval Cozzův přímý kop jen na břevno, a tak se opět hrálo především na druhé straně. Campagnolo zlikvidoval další trestný kop Del Piera, skvěle si poradil i s ranou Nedvěda, minutu před přestávkou ale už byl krátký na střelu Amauriho, k němuž se dostal sražený centr - 2:0.

Druhou půli, do níž Juventus vyběhl už bez Camoranesiho, zahájila šance hostí, Brienzovi ale míč na poslední chvíli sebral Sissoko. Naopak, v 62. minutě domácí definitivně rozhodli. Po přímém kopu se u tyče objevil nikým nehlídaný Giorgio Chiellini a hlavičkou o zem přidal třetí gól.

Přibývající sníh dělal hráčům stále větší potíže, obral o šance Amauriho i Del Piera. Na druhé straně mohl snížit Brienza, jeho trestný kop ale mířil o kousek výš, než by si hosté přáli. Čtvrtou a poslední trefu Juventus přidal čtvrt hodiny před koncem, kdy Cirillo ve vápně nedovoleně zastavil střídajícího Giovinca a Alex Del Piero dal z penalty svůj 250. gól v dresu Bianconeri.

Juventus se díky třem bodům alespoň do zítřka dostal na druhé místo, tři body za Inter. Reggina zůstává osmnáctá.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
jtbs

2-0...giovinco, iaquinta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele