12. kolo
13.11.2008 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 4:1

Juventus i nadále pokračuje v dobrých výkonech a po výhře 3:1 nad Janovem se posunul na druhé místo ligy, se stejným počtem bodů jako vedoucí Inter Milán. Ovšem jedná se o předehrávku 12. kola, takže ostatní soupeři mají svá utkání před sebou.

Stará dáma zahájila utkání velice dobře a už po šesti minutách hry se dostala do vedení zásluhou českého reprezentanta Zdeňka Grygery. Pravý obránce Juventusu využil dobrého míče od Alessandra Del Piera a dostal míč za záda překvapeného Rubinha - 1:0. Za hosty se pokoušel zakončit dobře se rozbíhající akci Raffaele Palladino, ovšem vše pokazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. O chvíli později hlavičkoval vedle Matteo Ferrari a Juve stále vedl 1:0, vyrovnat na 1:1 mohl Diego Milito, ten se ocitl ve velké příležitosti v 19. minutě, když velice nebezpečně a překvapivě zakončil mezi dvěma stopery Juventusu.

Stav 1:0 vydržel jen do 25. minuty, kdy na rozdíl dvou branek zvyšoval tradiční střelec Juventusu v letošní sezoně, Brazilec Amauri. Někdejší hráč Palerma proměnil hlavou přesný Grygerův centr - 2:0. Janovští převážně hrozili útočnými akcemi po stranách, což dělalo Juventusu problémy, ovšem žádný z hráčů Janova nedokázal poslat přesnou přihrávku do pokutového území domácích. Juventus po poločase vedl 2:0.

Janovští vstoupili do druhé půle s cílem vstřelit co nejrychlejší kontaktní branku. Hostům se sice podařilo domácího favorita přitlačit, ale žádná akce neskončila pořádným zakončením. Nebezpečí pro obranu Staré dámy znamenal především Argentinec Diego Milito, ten je ve skvělé formě a i tentokrát měl dobré příležitosti na skórování. Jeho nebezpečná střela zpoza pokutového území skončila nad. Janov držel od pohromy brankář Rubinho, jenž si poradil s pokusem Amauriho a stejně neúspěšný byl i Momo Sissoko.

Pět minut před koncem utkání zvýšil už na 3:0 Vincenzo Iaquinta. Tomu přinesl branku doslova na zlatém podnosu výtečný Del Piero. V závěru již téměř rozhodnutého zápasu se ještě děly věci, v 89. minutě zahrál v pokutovém území rukou Legrottaglie a Diego Milito promněněnou penaltou vykřesal maliou naději na zvrat. Ten se ale nekonal, naopak Juventus svého soupeře dorazil i čtvrtou brankou, tečku za utkáním udělal Sokratis Papastathopoulos, jenž si vstřelil vlastní gól po přihráce Maura Camoranesiho. Juventus vyhrál jednoznačně 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0 vyhrajeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele