4. kolo
24.09.2008 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Calcio Catania 1:1

Juventus Turín nenavázal na poslední dvě výhry a tentokrát doma pouze remizoval s Catanií 1:1. Pro "Starou dámu" je to jednoznačná ztráta bodů v boji o Scudetto, naopak Catania je se ziskem jednoho bodu nad míruspokojená. O výsledku rozhodli Amauri a střídající Gianvito Plasmati.

Catania byla v úvodu překvapivě aktivnějším celkem a domácího favorita přehrávala. Hosté mohli rozvlnit síť už v 6. minutě, rohový kop přistál na kopačce Silvestriho, který jej střelou z první napálil vedle. Až do 16. minuty Catania posílala nebezpečné centry do pokutového území Staré dámy, jenomže poté domácí utekli a nekompromisně trestali. Mladíček Giovinco odcentroval přesně na hlavu Amauriho, který poslal Juventus do vedení – 1:0.

Catania mohla okamžitě vyrovnat, ale ránu Silvestriho náhradní brankář Alexander Manninger vyrazil. Jak už bylo řečeno, hosté více drželi míč na svých kopačkách, ale do větší příležitosti se nedostali. Velké příležitosti neměl ani Juventus, ve 32. minutě pálil Poulsen z velké dálky vysoko nad branku. Lépe už si vedl Marco Biagianti, jeho dalekonosnou dělovku s velkými potížemi vytáhl Manninger na rohový kop. Bianconeri drželi po prvním poločase těsné vedení 1:0.

Ve druhém poločase mohl zvýšit náskok domácích Del Piero, ale jeho branka nebyla kvůli ofsajdové pozici správně uznána. Juventus přidal a na rozdíl od prvního poločasu to byl on, kdo udával tempo utkání. V 52. minutě vymyslel Marco Marchionni vynikající přihrávku na Del Piera, ten ale v koncovce selhal a stejně si vedl i dorážející Amauri. V 68. minutě vypukla na hostující lavičce velká radost. Catania totiž vyrovnala zásluhou střídajícího Plasmatiho, ten využil chyb stoperské dvojice Legrottaglie – Chiellini a po centru Tedesca dal úplně nehlídaný gól hlavou.

Neuplynula dlouhá doba a Juventus mohl znovu vést. Po centru aktivně hrajícího Giovinca se do míče hlavou opřel Del Piero a na brance Catanie zazvonilo břevno. Bianconeri svého soupeře v závěru utkání zmáčkli, ale šance Legrottaglieho a Nedvěda zůstaly trestuhodně nevyužity. "Stará dáma si tak překvapivě rozdělila body s Catanií za remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

juve vyhraje 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
M11

cekam hladke vitezstvi v pomeru 3-0 (Amauri,Del Piero,Giovinco)

Reagovat
jtbs

2-0 Amauri, Nedved, giovinco

Reagovat
jtbs

teda takto to malo byt: 2-0 Amauri, Nedved/giovinco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele