16. kolo
14.12.2008 20:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Juventus FC - AC Milán 4:2

Juventus Turín porazil ve šlágru kola AC Milán 4:2 a v tabulce se dostal na druhé místo právě před milánský celek. Rossoneri neodehráli dobrý zápas a navíc od 65. minuty museli dohrávat o deseti, protože se vykartoval Gianluca zambrotta. Hrdinou utkání se stal Brazilec Amauri, který se dokázal proti obraně Milána prosadit hned dvakrát.

Utkání začalo velkými šancemi Juventusu, tu první nevyužil Amauri a následně ani Olof Melberg. V 16. minutě si počínal nedovoleně Marek Jankulovski a protože to bylo v pokutovém území, rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Ten zcela bezpečně proměnil Alessandro Del Piero - 1:0. Milán mohl odpovědět po velké příležitosti Massima Ambrosiniho, kterému do vápna Juventusu poslal lahůdkovou přihrávku Clarence Seedorf.

Stará Dáma musela relativně brzo střídat, zranil se totiž Pavel Nedvěd a jeho místo na hřišti zaujal Paolo De Ceglie. Milánští se dočkali vyrovnání přesně po půlhodině hry, Ronaldinho zatáhl míč do pokutového území a následně předložil přesný pas na kopačku Alexandra Pata, který vyrovnal na 1:1. Tento stav nevydržel příliš dlouho, protože hned za tři minuty se po standardní situaci trefil hlavou obránce Giorgio Chiellini - 2:1. Domácí hráči byli v této fázi hry nebezpečnějším týmem a jejich aktivita vyústila v další branku. Podobně jako při Chielliniho brance obrana Rossoneri neuhlídala v pokutovém území Amauriho, jenž nikým neobsazený hlavou zvyšoval už na 3:1. Dvoubrankové vedení Juventusu do konce prvního poločasu vydrželo a tak si na další branky museli diváci počkat do druhé půle.

Ten zahájil opět aktivněji Juventus, Claudio Marchisio se dostal k odraženému míči, který nebezpečně napálil těsně vedle Abbiatiho branky. K další střele se propracoval Mohammed Sissoko a Christian Abbiati vytáhl perfektní robinsonádu. AC Milán nebyl směrem dopředu tolik aktivnější, přesto dokázal znovu na nepříznivý stav zareagovat. Massimo Ambrosini z přibližně dvaceti metrů napálil míč na branku Juventusu, střela byla ale tečovaná a lehce změnila směr, na to Alexander Manninger nestačil zareagovat - 3:2. Rossooneri tedy vycítili možnost srovnat ale vše pokazil v 65. minutě Gianluca Zambrotta, který skluzem netrefil míč a zkosil De Ceglia. Zambrotta po zásluze obdržel červenou kartu a byl vyloučen. Oslabený Milán nemohl dobře hrajícímu Juventusu konkurovat a během chvíle inkasoval počtvrté. Obrana milánského AC znovu neuhlídala Amauriho a ten vstřelil svůj druhý gól v tomto zápase - 4:2. Rossoneri mohli ještě několikrát inkasovat, ale především díky pohotovému Abbiatimu zůstal stav až do konce utkání stejný. Juventus porazil ve šlágru kola AC Milán 4:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
Devil

Preju vyhru Juve!

Reagovat
smazaný uživatel

já ne

Reagovat
smazaný uživatel

a to si říkáš Devil ?

Reagovat
Devil

Co to s tim ma co delat?

Reagovat
smazaný uživatel

AC se přezdívá diavoli, což znamená v překladu ďáblové

Reagovat
smazaný uživatel

na juve sa tazko vyhrava tip 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

keby vyhral ACM

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
jtbs

2-0 Amauri, Giovinco

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

snad vyhrajr JUVE a je jedno jestli budou lepši nebo horši duležity 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele