10. kolo
02.11.2008 15:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Città di Palermo - Chievo Verona 3:0

Palermo rozhodlo celé utkání už v prvním poločase, když dokázalo nasázaet Chievu tři branky. Postupně se trefili Fabrizio Miccoli, Simon Kjaer a Edinson Cavani. Hostů nepomohlo ani vyloučení Marka Bresciana na začátku druhého poločasu. Sicilský klub se posunul na devátou pozici, kdežto Chievo i nadále zůstává na sestupové příčce.

Palermo zahájilo utkání ve velkém stylu. Hned ve své první šanci nastřelil Miccoli břevno, někdejší italský reprezentant se dostal ke střele po hlavičce Kjaera. Simon Kjaer sehrál klíčovou roli při první brance, kterou Palermo vsítilo. Útočník Palerma byl v pokutovém území faulován Mariem Yepesem a hlavní sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Na značku pokutového kopu si postavil míč Fabrizio Miccoli a penaltu se štěstím proměnil, protože brankář Stefano Sorrentino jeho směr vystihl a dokonce si na něj i sáhl.

Chievo mohlo vzápětí na úvodní branku reagovat, hned několik příležitostí na vyrovnání měl Sergio Pellissier, ale ani v jedné šanci nebyl úspěšný. Sicilský klub uděřil po druhé ve 37. minutě. Svojí první branku v Serii A vstřelil Simone Kjaer, ten se trefil po rohovém kopu střelou z první, který zahrával Fabrizio Miccoli. Domácí vedli už 2:0 a zanedlouho se měnilo skóre po třetí. Tečku za veleúspěšným prvním poločasem udělal Cavani. Záložník domácího celku využil perfektního pasu od Nocerina a střelou nedal Sorrentinovi šanci - 3:0.

Pro Palermo dobře rozběhnuté utkání pokazil na začátku druhého poločasu Mark Bresciano, ten obdržel po zákroku na Simona Bentivoglia druhou žlutou kartu a byl předčasně vyloučen. Hosté vycítili šanci ještě s utkáním něco udělat, jenomže hráči domácího celku hráli velice zodpovědně a příliš svého soupeře do zakončení nepouštěli. Výjimkou byla obrovská příležitost Erjona Bogdaniho, ten mohl snížit na 3:1, ale jeho hlavička orazítkovala brankovou konstrukci. Tentýž hráč znovu hlavičkoval o chvíli pozdějí, tentokrát se ovšem netrefil. Palermo vyhrálo především díky skvělé první půli 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele