17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Janov CFC 0:1

CFC Janov porazil díky pozdnímu zásahu Rubena Oliveiry nováčka z Verony 1:0. Chievo tak zůstává na poslední příčce se ztrátou šesti bodů na záchranné pozice. Janov přeskočil Lazio a dostal se tak na šestou příčku znamenající postup do Poháru UEFA.

Janovští mají sice tuto sezónu tragickou statistiku venkovních zápasů, neboť prohráli šest z osmi odehraných. Nicméně Chievo je na tom ještě hůře. Létající oslíci nedokázali celých 350 minut skórovat.

První šanci měli domácí. Mario Yepes však usměrnil centr Vincenza Italiana jen vedle branky. Janovští byli na druhé straně nebezpečnější. Ruben Oliveira z přímého kopu otestoval pevnost brankové konstrukce na stadionu Bentegodi. Další dobrou šanci domácích zahodil Sergio Pellissier, když akrobatickým způsobem zakončoval z voleje míč po rohovém kopu.

Na druhé straně zahrozil Anthony Vanden Borre po centru Boška Jankoviče, ale krátce po změně stran měli opět skvělou šanci domácí. Sergio Pellissier napálil Langellův centr do tyče Rubinhovy branky. Chievo mělo obrovskou smůlu. Mauro Esposito přišel do hry a hned byl v čele skvělého útoku. Po přihrávce Antonia Langelly napálil míč do té samé tyče jako chvíli před ním Pellissier.

Ke zklamání domácích to byl Janov, kdo vstřelil první branku. Ruben Oliveira si zpracoval balón od Ivana Juriče, obešel tři obránce a bez rozpaků vystřelil svému celku tři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Beznadějně poslední Verona se sice v minulém týdnu prezentovala velice sympatickým výkonem na Stadio Meazza proti Interu Milán, ale ani tak na vytoužené body nedosáhla. Pokud se v zápase proti Janovu tedy nestane nějáký zázrak, družstvo Domenica Di Carla přezimuje na samotném dně tabulky a bude tak logicky před jarní částí soutěže pasováno do role největšího favorita na sestup. Přes zimní přestávku pak bude muset Chievo nejvíce zapracovat na katastrofální střelecké produktivitě mužstva, která je s devíti vstřelenými brankami z šestnácti utkání mezi prvoligovými celky zcela nevídanou záležitostí. Možná nebude od věci ani příchod zkušeného útočníka, vedle kterého by mohl ožít i někdejší obávaný kanonýr Sergio Pellissier. Šestý Janov, jehož pozice je po posledních nevydařených utkáních v ohrožení, se naopak letos rozstřílel velice slušně a o víkendu by chtěl dát zlomenému Chievu lekci z produktivity. Grifoni dosud venku vyhráli pouze jediné utkání, které navíc bylo v derby se Sampdorií, a proto by měli svou nepříznivou sérii nyní protrhnout a pojistit si své pohárové umístění před dotírající Atalantou a Laziem Řím. Pro odvážné tipéry doporučuji vsadit si na vítězství hostů, kteří se mohou spolehnout na branky výborného Diega Milita, ale jinak bude zřejmě lepší se tomuto nevyzpytatelnému duelu vyhnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele