6. kolo
05.10.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - ACF Fiorentina 0:2

Fiorentina dokázala vyhrát nad Chievem Verona 2:0 a v tabulce se posunula na osmé místo. Skóre utkání otevřel po půlhodině hry Zdravko Kuzmanovič a konečnou podobu výsledku dal čtvrthodiny před koncem Alberto Gilardinho. Za domácí celek byl ve 38. minutě vyloučen Francesco Scardina.

Hostující Fiorentina začala utkání lépe, po třech minutách hry zafungovala souhra Semioliho, Montoliva a Gilardina. Posledně jmenovaný zakončoval, ale naštěstí pro Chievo branku netrefil. Na druhé straně to zkoušel Sergio Pellissier, útočník Chieva pouze nastřelil obránce. Obrovskou šanci vstřelit úvodní branku měl hostující Alberto Gilardino, ten doslova spálil šanci, kterou mu skvělou individuální akcí připravil Stevan Jovetič, někdejší hráč Parmy a AC Milán trefil pouze boční síť.

Viola se dostala do vedení ve 32. minutě. Gilardinův přímý kop se dostal k Riccardu Montolivovi, ten prostrčil míč na Zdravka Kuzmanoviče, který se nemýlil – 0:1 pro Fiorentinu. O chvíli později bylo na straně domácích ještě hůř. Francesco Scardina obdržel po strašlivém zákroku na Semioliho červenou kartu a musel se poroučet z hrací plochy.

Fiorentina rázem svého soupeře zatlačila, nejprve brankář Stefano Sorrentino vytáhl šanci Juana Manuela Vargase a poté i nebezpečnou hlavičku Alberta Gilardina z rohového kopu. "Fialkám" se v koncovce lepila smůla na paty, jelikož další stoprocentní příležitost Kuzmanoviče zneškodnil výtečný Sorrentino. I v deseti hrající Chievo si dokázalo vytvořit šanci, naštěstí pro Fiorentinu šla Lucianova střela vedle. Hosté přidali pojistku v 74. minutě, po přihrávce Riccarda Montoliva se prosadil Alberto Gilardino, který zároveň potvrdil střeleckou formu. Nováček z Chieva se už na nic nezmohl, a tak s Fiorentinou prohrál 0:2.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim fiorentine vyhraje 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele