14. kolo
29.11.2008 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - US Lecce 1:1

Catania mohla v dnešním utkání atakovat třetí příčku, bohužel pro sebe však domácí nedokázali vyhrát. Po remíze 1:1 s Lecce si body rozdělili a posun na pomyslné stupně vítězů se nekonal.

Oba celky v minulém kole dostaly výprask shodně 3:0 a chtěly se vrátit zpět do hry v tomto utkání. Avšak po fotbalové stránce zápas nepřinesl nic extra úchvatného a remíza 1:1 byla zcela správná.

Zápas začali lépe hosté z Lecce, ale po pár minutách se utkání proměnilo v tvrdý souboj o střed hřiště. Z odstupem času převzal otěže zápasu papírový favorit z Catanie.

Lecce zažilo děsivých sedm minut, když nejprve Gianvito Plasmati nebezpečně hlavičkoval, ale Francesco Benussi si s touto situací bravurně poradil.

Z výsledného rohu ohrozil Lecce Marco Biagianti, avšak jeho pokus perfektním reflexivním zákrokem vytáhl znovu Benussi. K odraženému balonu se okamžitě dostal Gennaro Sardo, ten však nemířil přesně a stav se neměnil. Na druhé straně poté utekl Simone Tiribocchi. Ani on však brankový účet neotevřel a trefil pouze boční síť.

Do druhého poločasu domácí naskočili jako vyměnění. Zlepšili hru po zemi a jejich pohyb byl o něco více rychlejší. Do první šance se v 54. minutě dostal Michele Paolucci. Se svou šancí však nenaložil dobře a Benussiho nepřekonal.

Po hodině hry se domácí konečně dočkali, když po levé straně utekl Paolucci a brankáře hostů pokořil. Jako perfektní tah se ukázalo střídání v 68. minutě, když na trávník vběhl Jose Ignacio Castillo. Nebyl na hřišti ani minutu a při první šanci se okamžitě dostal do slibné pozice. Svou střelou nedal Albanu Bizzarriovi sebemenší šanci.

O pár minut poté mohl zápas z pohledu Lecce otočit Simone Tiribocchi. Bohužel pro něj svou příležitost nevyužil a mířil mimo branku Utkání skončilo remízou 1:1 a Catania nevyužila šanci posunout se na třetí příčku Serie A. Místo toho se posunula po zisku 1 bodu "jen" na sedmou pozici. Lecce je zatím šestnácté.

Autor: Petr Zajíc / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele