3. kolo
20.09.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Calcio Catania - Atalanta BC 1:0

Catania v sobotu večer porazila Atalantu a může se těšit ze snového vstupu do Serie A. Michele Paolucci, který hrál v Atalantě minulý ročník, vstřelil v 59. minutě jedinou a vítěznou branku utkání.

Pro Atalantu byl konečný výsledek krutý, vytvořila si totiž hodně gólových šancí, ale jednoduše nedokázala proměnit žádnou a musí strávit první porážku v této sezóně.

V 11. minutě mohl otevřít skóre domácí Giuseppe Mascara z přímého kopu, ale nastřelil tyč. Zbytek prvního poločasu patřil hostujícímu týmu, začalo to střelou Tiberia Guaranteho, jehož střela si jen těsně nenašla cestu mezi tři tyče. Cristiano Doni také neměl přesnou střeleckou mušku a střela Luca Cigarini v 36. minutě těsně minula břevno. Největší šanci prvního poločasu měli domácí zásluhou Takayuki Morimota, který však ve stoprocentní příležitosti selhal.

Atalanta měla v koncovce smůlu, Sergio Floccari mířil hlavou nad po centru centru Ferreiry Pinto. Bergamo nedokázalo skórovat ani z těch nejvyloženějších šancí, což jim hodně komplikovalo cestu za třetím vítězstvím v této sezóně.

Catania byla na koni v 59. minutě, Paolucci překonal brankáře Ferdinanda Coppola, který spíše očekával centr a odkryl tak přední tyč.

Nerazurri málem na inkasovanou branku odpověděli vzápětí, Guarante si ale vylámal zuby na Bizzarim. Atalanta zvýšila tlak, rankám Bizzari se vytáhl proti střele Valdese. Poslední šanci měl Floracci, ale nepřesným zakončením jen korunoval festival neproměněných šancí Bergama. Catania uhájil těsné vítězství 1:0 a posunula se před Atalantu.

Autor: David Kubáň / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

atalanta vyhraje 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele