35. kolo
10.05.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - ACF Fiorentina 0:2

Fiorentina se přiblížila účasti v příštím ročníku Ligy mistrů, když porazila Catanii 2:0 a poté, co Janov jen remizoval, má na čtvrtém místě náskok třech bodů. Pokud navíc večer zaváhá Juventus, může pomýšlet i na třetí místo.

První minutu ozdobily dvě střely Kuzmanoviče a Montoliva, obě ale kryl Tomáš Košický. V 11. minutě už Košický kapituloval. Gilardino vyzval Stevana Jovetiče a makedonský útočník otevřel skóre. Poté se k zakončení dostal sám kanonýr Gilardino, ale jeho pokus pouze olízl tyč. Na druhé straně měl šanci na vyrovnání Tedesco, když obešel Gamberiniho, ale Freye zachránilo břevno.

Brankové konstrukce se trefovaly i ve druhém poločase. Nejprve Košického dvěma střelami prověřil Vargas, Montoliva zastavila tyč. Fialky byly jasně aktivnějším týmem, jenže druhá uklidňující branka ne a ne přijít. Blízko byl na zadní tyči hlavičkující Jovetič, ale byl natolik blízko brance, že Košický ještě stihl zasáhnout. Košický byl doslova pod plnou palbou, ale Catanii stále držel skvělými zákroky. Montolivovu střelu vytahoval nad břevno. Fiorentina si nakonec výhru pojistila až v 93. minutě, kdy se trefil střídající Zauri.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele