5. kolo
28.09.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - SSC Neapol 0:1

SSC Neapol je stále nepokořen. Tentokráte si připisuje tři body za těsnou výhru 1:0 nad nováčkem z Bologni, za Azzurri se trefila v 87. minutě letní posila German Denis. Neapol poskočila prozatím na druhé místo. Bologna se utápí na osmnácté příčce.

Na trenéra domácích Daniele Arrigoniho je vyvíjen veliký tlak. Hned v prvním kole totiž nováček překvapil výhrou 2:1 na San Siru proti AC Milán, od Bologni se tak čekaly velké věci. Ovšem od onoho historického úspěchu v prvním kole již Rossoblu nezískali ani jeden bod. Neporažená Neapol pak byla velmi těžkým soupeřem pro nastartování se k dobrým výsledkům.

První ohrožení branky si připsal domácí záložník Sergio Volpi, jeho přímý volný kop se však mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně se dostali do protiútoku hosté. Střela Marka Hamšíka byla sražena pouze na roh. Bologna byla velmi blízko vstřelení branky po faulu Salvatoreho Aroniky v těsné blízkosti pokutového území. Přímý kop v podání Adailtona se otřel o pravou spojnici. Domácí měli stále o trochu více ze hry - Di Vaio zakončoval po centru Amorosa pouze do boční sítě.

Hned po přestávce se pokoušel zakončovat Christian Zennoni, ale netrefil branku. Nyní se dostali ke slovu také hosté. Marcelo Zalayeta se otáčel před brankou, ale jeho následná střela byla skvěle zblokována stoperem Morasem. Poté se Volpiho odkop dostal pouze k Pazienzovi, který tvrdě vypálil nad branku domácích. Blížil se konec utkání a stav byl stále bezbrankový. Matteo Gianello zlikvidoval ránu Mudingayie.

Nicméně branka konečně padla po dlouhých 87 minutách. Vystřídavší letní posila – Gustavo German Denis – si naskočila na rohový kop od Waltera Gargana a svou hlavičku překonala veterána Antonioliho.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neapol vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

neapol vyhraje 1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele