34. kolo
02.05.2009 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bologna FC - Reggina Calcio 1:2

Reggina dokázala vyhrát na půdě Bologni a její šance na záchranu stále žijí. Klíčový záchranářský souboj rozhodli Brienza a Barreto, domácí už pouze v závěru korigovali na konečných 1:2 zásluhou Morase.

Domácí Bologna zahájila utkání aktivněji, už v 5. minutě utkání mohl zaznamenat dvaadvacátou branku v sezoně Marco Di Vaio, ale jeho pokusu chybělo málo. Di Vaio měl prsty a v další akci, tentokráte místo zakončení zvolil pas na Adailtona, a ten rovněž minul. Riccardo Colombo v brance domácího celku musel likvidovat pokusy Andrey Costy a následnou chybu defenzivy nepotrestal Adejo. První důležitý zákrok si ve 27. minutě připsal Christian Puggioni, který zneškodnil tečovanou střelu Di Vaia i dorážku Adailtona.

Po půlhodině hry ztratila hostující Reggina obránce Lanzara, jenž si přihodil zranění kolene. Do hry tak musel zaskočit zkušený Bruno Cirillo. Bologna byla aktivnější a další obrovskou příležitost na skórování měl ve 38. minutě Marco Di Vaio. Francesco Valiani se skvěle zbavil hostující obrany a poslal přesný pas směrem k vedoucímu střelci italské Serie A, Di Vaio ale opět minul a neproměněné šance domácího celku později hodně mrzely. Ve 40. minutě se totiž Franco Brienza úspěšně vyhnul ofsajdové pasti a Barretovu přesnou přihrávku dostal levačkou za záda brankáře Bologni - 0:1.

Branka z konce prvního poločasu hostující Regginu nabudila a 30 sekund po změně stran přidala další, nesmírně důležitý gól. Nádhernou střelu z dobrých 30 metrů vyslal Barreto a s pomocí brankové konstrukce překonal brankáře Kolomba - 0:2. Bologna posléze svého soupeře zmáčkla ale obrana Regginy působila pevným dojmem. Velké příležitosti na kontaktní branku měli Daniel Pablo Osvaldo či Coelho, ale ani jeden brankáře Regginy nepřekonal. To se povedlo až v samotném závěru utkání Morasovi, který se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v šestnácte - 1:2. Kontaktní branka přišla přeci jenom pozdě, a tak mohli hosté slavit veledůležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele