9. kolo
29.10.2008 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Bologna FC - Juventus FC 1:2

Juventus dokázal díky dvěma trefám Pavla Nedvěda vyloupit Stadio Renato Dall’Ara a posunul se tak na osmou příčku. Naopak domácí Boloňa se dostala díky nulovému bodovému zisku do sestupového pásma.

První šance zápasu se naskytla domácím fotbalistům. Dario Kneževič svým skluzem netrefil ideálně míč, a ten se odrazil k Marco Di Vaiovi, jehož střela však mířila vedle. O chvíli později však odpověděl Juventus. Pavel Nedvěd poslal svůj celek do vedení krásným samostatným průnikem, během kterého obešel dva obránce a neohroženě skóroval.

Po obdržené brance si chtěli domácí vymodlit penaltu po střetu Olofa Mellberga s Massimem Marazzinou, ovšem sudí Trefoloni zůstal klidný. Na druhé straně však nadělal domácí obraně starosti Tiago svým chytrým pasem. Přihrávka totiž našla v pokutovém území volného Marka Marchionniho, ale bývalému křídlu Empoli se nepovedl první dotek s míčem.

Bianconeri málem zvýšili náskok krátce po změně stran. Pavel Nedvěd opět předvedl skvělý únik, následně odcentroval do vápna, kde se pohyboval Amauri. Bývalý hráč Palerma v letu hlavičkoval do pravé spojnice břevna a tyče. Manningerovu branku ohrozil po chvíli Marazzina, ale nacházel se v ofsajdové pozici. Nicméně Marazzina stejně trefil před ním stojícího Manningera.

Juventus však sebral Bologni dech, když navýšil své vedení. Na světelné tabuli svítilo opět jméno Pavel Nedvěd, ovšem technicky vzato se jednalo o vlastní gól. Jeho centr od postranní lajny byl fatálně tečován Marchinim a brankář Antonioli již nestihl na změnu směru zareagovat. Juventus nyní zvolnil, což se mu příliš nevyplatilo.

Po nezdařilém Amauriho protiútoku se prosadil akrobatickou hlavičkou bývalý forvard Juventusu Marco Di Vaio. O několik minut později se dokonce domácím podařilo vyrovnat. Marazzina však hlavičkoval z těsného ofsajdu. K samému konci utkání se navíc zranil Juventusu Tiago a rozšířil již tak obrovskou marodku turínského týmu.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DelPiero137

Otazka na Redaktora. Nedali by sa kazde zapasy zobrazit aj so statistikami, strely na branu, fauly, drzanie lopty? Viem ze to nie je jednoduche, ale je to super vec podla mna.

Dik

Reagovat
jtbs

aspon ze to...ale knezevic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele