38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bologna FC - Calcio Catania 3:1

Bologna zůstává v Serii A! Rossoblu měli v nedělním zápase s Catanií jasný úkol - vyhrát. Branky Mangazziniho, Terziho a Di Vaia rozhodly o výhře 3:1 a zajistily Bologně prvoligovou příslušnost i na příští sezonu.

Marco Di Vaio vedle záchrany útočil také na titul nejlepšího ligového střelce a během úvodních 120 sekund se dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům. Jednou ale přestřelil a podruhé jeho ránu kryl gólman Acerbis. Hostující brankář však zaváhal o chvilku později. V páté minutě vypálil Nicola Mingazzini a ačkoliv střela nevypadala nějak nebezpečně, Acerbis ji podcenil, když mu přeskočila ruku a zamířila do branky. Ve 26. minutě se mohli Rossoblu radovat znovu. Cesarův rohový kop se dostal k relativně volnému Terzimu a ten zvýšil na 2:0. V tu chvíli měla Bologna záchranu na dosah.

Do průběhu hry poté promluvila i Catania. Martinez orazítkoval tyč, Carboni nezamířil přesně. Těsně před přestávkou měl po vyražené střele Morimota další šanci Martinez, ale nedokázal míč dorazit.

Rossazzurri se vrátili do zápasu pět minut po poločase, když po několika nebezpečných šancích udeřil Morimoto, jenž nekompromisní ranou pod břevno nedal šanci Antoniolimu, jenž těsně předtím likvidoval další šance hostů. Opakovaný záběr však prokázal, že japonský střelec branky stál v ofsajdu. Definitivní záchranu nakonec Bologně zajistil Di Vaio, jenž svým 24. gólem v sezoně upravil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele