20. kolo
25.01.2009 15:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Bologna FC - AC Milán 1:4

AC Milán zvládl utkání na půdě Boloni, kde vyhrál vysoko 4:1. Rossoneri sice prohrávali zásluhou proměněné penalty Marca Di Vaio, jenomže pak dokázali rychle otočit. Premiérovou trefu v barvách AC zaznamenal David Beckham. Utkání hodně ovlivnila červená karta, kterou obdržel domácí Gaby Mudingayi.

Zápas nezačal pro hostující Milán vůbec dobře, už v 8. minutě utkání se po kontaktu se stoperskou dvojící Maldini - Senderos skácel k zemi Christian Amoroso a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Zahrávání penalt má v týmu na starost Marco Di Vaio a i tentokrát byl úspěšný - 1:0. Milánští rázem přidali a hned za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Střelu Kaká brankář Antonioli pouze vyrazil a s dorážkou neměl problémy Clarence Seedorf - 1:1. Za další čtyři minuty dokonal Milán famózní obrat, Gianluca Zambrotta byl v pokutovém území přidržen a rozhodčí odpískal penaltu i na druhé straně. K míči se postavil Brazilec Kaká a bez problému poslal Milán do vedení. Ve 25. minutě na sebe opět upozornil nejlepší střelec domácích Marco Di Vaio, ten překvapil obranu hostí a střelou nechal vyniknout Abbiatiho. Ve 40. minutě přišel klíčový okamžik celého zápasu, Gaby Mudingayi fauloval ve středu pole Pata a jelikož už měl jednu žlutou kartu, tak byl vyloučen. Vyloučením Mudingayie začala milánská přesilovka a její využití netrvalo dlouho, ve 43. minutě se podruhé v zápase prosadil Kaká, ten po spolupráci s krajanem Patem přesnou levačkou zvýšil na 3:1.

Bologna měla ve druhém poločase velmi těžký úkol, pouze o deseti mužích v poli odolávat nájezdům hvězdného AC Milán. To se dařilo pouze do 60. minuty, kdy zaznamenal svojí premiérovou trefu David Beckham, anglický záložník dokončil spolupráci s Patem a Seedorfem, když přesnou střelou překonal Antonioliho - 4:1 pro AC Milán. David Beckham byl při chuti a o čtyři minuty později zkoušel opět štěstí, tentokrát si však Antonioli s jeho pokusem poradil. Milán už utkání dohrával v klidu a nakonec skóre 4:1 udržel.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 Ac...KaKa-KaKa

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, Davide.

Reagovat
smazaný uživatel

kakaje borec

Reagovat
smazaný uživatel

Davide- stale jsi borec!

Nase ikona Manch.United.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele