35. kolo
10.05.2009 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - Janov CFC 1:1

Janov v Bergamu celý zápas prohrával, ale v poslední minutě nakonec alespoň bod pro hosty vystřelil brankou Domenico Criscito. Získaný jeden bod však znamená pro Janov ztrátu v boji o Ligu mistrů, která se po dnešku vzdálila.

Janov na hřišti Atalanty vyhrál naposledy v roce 1993 a dnes potřeboval na vousaté vítězství navázat, když s Fiorentinou bojuje o čtvrtou pozici. Úvod se ale Grifům nevyvedl a z protiútoku už v 9. minutě udeřil Jaime Valdes. Ten využil Floccariho přihrávky, jemuž míč adresoval Padoin. Hosté odpověděli akcí Milita, po které donutil k akrobatickému zákroku Consigliho Giuseppe Sculli.

Domácí ale k dalším šancím soupeře nepustili a sami dominovali prvnímu poločasu. Tiberio Guarente branku z trestného kopu netrefil. Ve 36. minutě mohl náskok Orobici zdvojnásobit Floccari, jenž v nájezdu na Rubinha napálil míč pouze do hostujícího gólmana. V závěru první pětačtyřicetiminutovky nakonec mohl vyrovnat Milito, ale jeho ránu zlikvidoval Consigli, dorážka již šla mimo.

Poločasové změny trenéra Gian Piera Gasperiniho jasně naznačili, že Janov nechce odjet poražen. Na hřiště vyběhli Marco Rossi a Boško Jankovič, přičemž se změnilo rozestavení na 4-3-3. Atalanta však pokračovala v dobré obranné práci a soupeře k ničemu nepouštěla.

Rozhodující zřejmě byla 74. minuta. To totiž druhou žlutou kartu inkasoval Tiberio Guarente a na poslední čtvrthodinu oslabil svůj tým. Chvilku poté mohl vyrovnat Jankovič, ale po Palladinově trestném kopu jen těsně minul branku. Janov ale v závěru přeci jen srovnal. Militův akrobatický volej přeletěl gólmana a mířil do branky, kde se o jeho skončení za brankovou čárou ujistil Criscito, jenž ho tam vlastnoručně doklepl.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele