8. kolo
26.10.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta BC - AC Milán 0:1

Milánské AC znovu vyhrálo, tentokrát si veze tři body z Bergama za nejtěsnější vítězství 1:0. O jedinou branku hostí se postaral Brazilec Kaká, Milán se tak posunul v tabulce už na čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Udinese.

Celé utkání nenabídlo příliš fotbalové krásy a ani brankových příležitostí příliš nebylo. Atalanta zahrozila jako první, ale hlavičku Floccariho Abbiati bez problémů chytil. V 9. minutě viděli diváci první branku, tu vstřelil Marco Borriello, ale jelikož byl v postavení mimo hru, tak branka samozřejmě neplatila. O dvě minuty později se do nebezpečného zakončení dral domácí Doni, obrana Rossoneri ho však na poslední chvíli zastavila. Tentýž hráč měl další možnost po kombinaci s Belinim, jejich akci však zastavil praporek pomezního rozhodčího. Poslední větší moment prvního poločasu přišel ve 35. minutě, domácí Atalanta zahrávala volný přímý kop, ten se stočil na hlavu Padoina, ale hráč Atalanty jako by byl dobrou příležitostí zaskočen.

Kdo doufal, že se ve druhém dějství bude hrát lepší fotbal, mýlil se. Oba týmy velice pečlivě bránily a spíše se čekalo na jednu z chyb, kterou by buď domácí, nebo hostující obrana vytvořila. Na začátku druhého poločasu vystrašil nepříjemnou ranou Abbiatiho aktivní Doni, brankář Rossoneri pouze vyrazil a až s pomocí obránců hosté zažehnali bezpečí. V 53. minutě v běhu vystřelil Borriello, ale střela nebyla razantní a už vůbec ne přesná. Za další čtyři minuty načechral Emerson jemný centr na Zambrottu, pravý obránce po kontaktu s obráncem Atalanty upadl a dožadoval se odpískání pokutového kopu, penalta se však správně nepískala. Když už se zdálo, že se týmy rozejdou bezbrankovou remízou, nečekaně udeřili hosté. Kaká v běhu převzal přihrávku a přesnou střelou rozhodl utkání ve prospěch Milána. Domácí se ještě tlačil dopředu s cílem alespoň vyrovnat, ale obrana Rossoneri už si výsledek pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 Boriello 2 Kaaka

Reagovat
GEGE

Zase jsem to trefil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele