36. kolo
17.05.2009 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 1:0

Fiorentina zásluhou branky Alberta Gilardina porazila Sampdorii a ve zbývajících dvou zápasech jí stačí získat jeden bod, aby měla jistotu, že si příští rok zahraje Ligu mistrů.

V brance janovského celku dnes dostal přednost Mirante a poprvé se ukázal proti ráně Franca Semioliho, kterou nadvakrát zlikvidoval. Další šanci měl Gilardino, ale hlavičkou nezamířil přesně. Ve 21. minutě se už ale Gilardino nemýlil, když zužitkoval centr Vargase a otevřel skóre. O pět minut později musela Viola poprvé vystřídat. Zraněného Dainelliho nahradil Kroldrup. Na druhé straně se pak poprvé předvedl také Pazzini, jenž do Sampdoria zamířil v lednu právě z Fiorentiny. Levačkou orazítkoval břevno. Těsně před přestávkou měli Blucerchiati ještě jednu velkou šanci, ale Gastaldellova hlavička jen těsně minula branku.

Druhý poločas již tak štědrý na šance nebyl. Jedinou šanci Fialek si připsal Felipe Melo, jenž z trestného kopu prověřil Miranteho. Poté převzala iniciativu a hlavně Pazzini se snažil svým bývalým spoluhráčům vstřelit branku, ale bezúspěšně. Freye v závěru ještě vyzkoušel z trestného kopu Reto Ziegler, branku ale nevstřelil.

Ligu mistrů tak mají ve Florencii na dosah. A co víc, po dalším zaváhání Juventusu ztrácí Fiorentina na třetí místo pouhý bod a v posledních dvou kolech se dá ještě čekat velký souboj.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 1!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele