7. kolo
18.10.2008 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Reggina Calcio 3:0

Nedávno si sportovní ředitel Fiorentiny liboval, jak udělal při transferu Gilardina skvělý tah. Proti Reggině stačilo ex-milánskému bombarďákovi pouhých dvacet minut na hřišti a dvěma brankami na konečných 3:0 zařídil hostům nemilý odjezd z Florencie.

Caesare Prandelli přitom nenasadil svou nejlepší sestavu. Adrian Mutu je zraněný a Alberto Gilardino se sice činil, ale do 70. minuty odpočíval na Ligu mistrů. V útoku Violy tedy nastoupilo mládežnické trio Pazzini, Osvaldo a Jovetič. Před utkáním byla ještě držena minuta ticha za tento týden zesnulou matku majitelů ACF Fiorentiny, sourozenců Andrey a Diega Della Valle.

Hned od samého začátku byl velmi aktivní Giampaolo Pazzini. Nejprve jej zastavil v těsném ofsajdu praporek pana pomezního, poté míč vyrazil brankář Campagnolo. Nicméně vyražený balón se dostal k volnému Jovetičovi, který konečně namířil svou střelu mezi tři tyče. Radost mu však na poslední chvíli zkazil Bruno Cirillo, když vykopl míč z brankové čáry. Poté se ozvala také Reggina. Proti přímému kopu Ciccia Cozzy musel Frey do vzduchu. Následně se skvělými zákroky vyznamenal Andrea Campagnaro. Velmi dobře vyběhl a vlétl pod nohy Pazzinimu, který akorát přebíral pas od Stevana Jovetiče. Míč se však dostal zpět k Srbovi, který se otočil a vypálil jako z děla. Mezitím se však Campagnolo stihl vrátit a ránu vyrazil.

Po této silné chvilce brankáře Amaranto přišla jedna velmi slabá, pro tým osudová. Zdravko Kuzmanovič skvěle poslal Maria Alberta Santanu, který mazácky přehodil vyběhnuvšího Campagnara. Brankář však souboj dohrál v zoufalé naději, že trefí míč. Jediné co trefil, byl Santana, za což si vysloužil červenou kartu a nařízenou penaltu. Do branky se postavil náhradní brankář Puggioni a již po pár sekundách svého pobytu na hřišti musel lovit míč z branky. Pokutový kop proměnil Giampaolo Pazzini.

Druhý poločas začal několika nepřesnými zakončeními. Nejprve mířili nad domácí Melo s Jovetičem, poté také hostující Cozza a Ceravolo. Doposud jediný střelec, Giampaolo Pazzini, musel odejít střídat kvůli nakopnutí, které mu uštědřil brankář Puggioni v souboji. Na hřiště přichází Alberto Gilardino. Gila byl na hřišti pouhé čtyři minuty a už přidal své jméno na listinu střelců. Riccardo Montolivo jej vybídl krásnou kolmicí a Gilardino si se situací poradil s ledovým klidem.

Další branka na sebe nenechala dlouho čekat a jejím autorem nebyl nikdo jiný než Alberto Gilardino. Brankář Puggioni vyběhl vyrazit Gobbiho centr, ale do cesty se mu připletl spoluhráč Santos. Míč tedy proletěl kolem do sebe zakleslých spoluhráčů přímo k Gilardinovi, který jen uklidil do prázdné branky. Gilardino nyní vede tabulku střelců Serie A spolu s Argentincem Záratem z Lazia.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Campagnolo - Lanzaro, Cirillo, Valdez, Costa - Vigiani, Barreto, Carmona - Brienza, COZZA - Rakič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele