25. kolo
22.02.2009 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Chievo Verona 2:1

Když je nejhůř, může se Fiorentina spolehnout na Adriana Mutua. Alespoň v posledních dvou zápasech to platí. Zatímco v tom minulém Mutu poslední střelou zápasu zajistil Fialkám bod, dnes jeho závěrečná rána duelu přinesla Fiorentině všechny tři body. S prázdnou odjíždí z Florencie Chievo.

Fialky sice měly na svědomí díky spolupráci Gilardina s Jovetičem první šanci zápasu, jenomže brzkého vedení se překvapivě ujalo Chievo. Hosté nachytali obranu soupeře, když Italianův rohový kop sklepl pro úplně volného Morera Yepes a Morero se zblízka nemýlil. Hráči Chieva si zprvu mysleli, že šlo o ofsajd, ale ten nebyl možný, protože na brankové čáře stál Montolivo. Montolivo byl vidět i o chvilku později, ale tentokrát již byl pro své mužstvo užitečný. Tečovaný Marcoliniho centr totiž vykopával z brankové čáry.

Smělý volej Adriana Mutua skončil nad brankou, ale jeho spoluhráči Felipemu Melovi již tolik nechybělo. Jeho dalekonosná rána však nakonec skončila na břevně.

Kouč Fiorentiny Cesare Prandelli rozhodně nebyl po prvním dějství spokojen, a proto o přestávce sáhl hned ke dvěma změnám. Obránce Vargase nahradil Pasqual a Jovetiče bývalý hráče Chieva Semioli. Fiorentina začala pomalu zvyšovat svůj tlak, ale střely Montoliva a Kuzmanoviče ještě kýženou branku nepřinesly. Hostující gólman Sorrentino odolával až do 73. minuty, kdy Gilardinovu hlavičku tečoval Yepes a Sorrentino již byl bezmocný. Chievo navíc na poslední desetiminutovku ztratilo Italiana, jenž šel po zbytečné druhé žluté kartě do sprch. Hosté nakonec nadějnou remízu neudrželi, když Fiorentina podruhé za sebou rozhodla v posledních vteřinách. Gilardino připravil míč pro Mutua, jenž se stejně jako minulý týden nemýlil a zařídili pro Fialky tři body. Hosté se však velice zlobili a reklamovali předcházející faul na Mandelliho. Sudí Brighi je však nevyslyšel.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele