29. kolo
22.03.2009 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Siena 1:0

Fiorentina se zase o něco přiblížila vytouženému čtvrtému místu, když porazila před domácím publikem Sienu 1:0. Domácí Viola se na výhru hodně nadřela, zisk tří bodů zajistil až v 72. minutě Rumun Adrian Mutu.

Diváci toho v prvním poločase příliš neviděli, Siena hrála ze zabezpečené obrany a to se projevilo i herně. Jako první vyzkoušel pozornost Curciho středopolař Martin Jorgensen, jenomže přestřelil. Na druhé straně se se štěstím dostal do velké příležitosti Maccarone. Brankář Frey byl oslněn sluncem a špatně odkopl míč, toho se zmocnil Maccarone, naštěstí pro Fiorentinu zasáhl v pravý čas Per Kroldrup. To bylo z prvního poločasu vše, takže se šlo do šaten za stavu 0.0.

Ve druhém poločase byli blízko vstřelení branky Mutu a Jovetič, prvního jmenovaného brankář Curci celkem snadno vychytal, ovšem s hlavičkou Jovetiče měl velké problémy. Šance měla i Siena, Kharjův pokus vyškrabával konečky prstů brankář Frey na rohový kop.

Fiorentina měla v průběhu druhého poločasu velké štěstí, když Felipe Melo dostal po zákroku na Del Grossa pouze žlutou kartu.

V 72. minutě se domácí fanoušci přeci jenom dočkali, Massimo Gobbi obešel protihráče a přesnou přihrávkou našel Mutua - 1:0. Pro rumunského útočníka to byla první branka v tomto měsíci. O chvíli později přidal Mutu i druhý zásah, ale ten nebyl kvůli signalizovanému ofsajdu uznán. Fiorentina si už utkání pohlídala a nad Sienou vyhrála 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele