38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 0:2

AC Milán dokázalo vyhrát na půdě Fiorentiny 2:0. Výhru zajistili Milánu Brazilci Kaká a Pato, svěřenci trenéra Ancelottiho se mohou těšit na Ligu mistrů, ve které v letošní sezoně chyběli právě na úkor Fiorentiny. Viola skončila čtvrtá a bude hrát předkolo. Poslední utkání v kariéře odehrál veterán Paolo Maldini.

Úvod utkání příliš fotbalové krásy nenabídl. Diváci se dočkali prvního vážnějšího zakončení až v 17. minutě z kopačky domácího Gamberiniho, který zahrával volný přímý kop, nicméně Brazilec Dida zasahovat nemusel. Na druhé straně se snažil o střeleckou odpověď Inzaghi, jenomže mu byl máván ofsajd. Asi největší příležitost Fiorentiny v prvním poločase měl ex-milánský útočník Alberto Gilardino, který si naběhl na centr z levé strany, ale hlavou těsně minul branku milánského AC. I hosté si vytvořili jednu velice nebezpečnou příležitost, to když ve 24. minutě napřáhl po přiťuknutí Kaká Mathieu Flamini a orazítkoval spojnici. O chvíli později se dral do zakončení také Zambrotta, vystřelil přesně, ale jeho záměr odhadl Frey a střelu zlikvidoval. O vstřelení branky se pak pokoušeli jak David Beckham, tak i Marek Jankulovski, který svojí střelu nenamířil přesně mezi tři tyče Freyovy branky. Nepříliš výrazný první poločas skončil bezbrankovou remízou.

Druhý poločas už byl ze strany obou celků lepší. Kaká se z levé strany pokoušel o zakončení, nakonec zvolil přihrávku do míst, kde bohužel pro hosty nikdo nebyl. Brazilská ofenzivní hvězda si vše vynahradila o chvíli později, když s přehledem uklidila míč k tyči Freyovy branky - 0:1 pro AC Milán. Rossoneri mohli svůj náskok ještě zvýšit, ale ve dvou vyložených šancích ztroskotal Inzaghi, v prvním případě přestřelil, v tom druhém mu byl odmáván ofsajd. Čtvrthodiny před koncem zasadil Viole smrtící úder střídající Pato, mladíčka vyslal do šance jeho krajan Kaká a sám Pato si neuvěřitelně lišácky poradil s Freyem - 0:2 pro AC Milán. Po druhé brance Milána došlo na straně hostí ke střídání, po dlouhé pauze zaviněné zraněním se opět dostal do hřiště Alessandro Nesta a po něm o chvíli později i Gennaro Gattuso. Největší pozornost však byla věnována Maldinimu, který odehrál celé utkání a po závěrečném hvizdu byl odměněn potleskem celého stadionu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jaktoze je V TABULCE ze je AC druhej :D dyt je treti a porad nic

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem si všim a fiorentina 5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele