30. kolo
05.04.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Siena - SS Lazio 2:0

Lazio Řím opět prohrálo, čímž jen potvrdilo, že nemá stálou formu. Výhru domácích zařídili Calaio a Maccarone. Tři body Siena potřebovala jako sůl, jelikož stále neměla a vlastně ještě nemá jistotu záchrany.

Siena dominovala prvnímu poločasu a v brance Lazia se musel hodně činit Fernando Muslera. Brankář Lazia nejprve perfektně zlikvidoval průnik Maccaroneho a o chvíli později i Calaia. Obrana Biancocelesti nepůsobila pevným dojmem a ve 25. minutě poprvé inkasovala. Calaio báječně zužitkoval pas Simona Vergassoly a přesnou levačkou poslal Sienu do vedení - 1:0. Římské Lazio mohlo vzápětí vyrovnat, jenomže Tommaso Rocchi v souboji jeden na jednoho nevyzrál na brankáře domácích Curciho. Brankář Sieny o chvíli později zlikvidoval i pokus Meghniho.

Trenér Delio Rossi zareagoval na nepříznivý vývoj utkání střídáním. Ze hry odešel Mauri a do hry přišel Pasquale Foggia. Oživení Biancocelesti to ale nepřineslo, v neustálé pohotovosti musel být brankář Muslera, ten opět podržel hosty zákroky proti dvěma pokusům Macaroneho. Bianconeri byli aktivnějším celkem a šlo na nich vidět, že chtějí vyhrát, neustálá aktivita nakonec dosáhla svého. Pět minut před koncem utkání přidal důležitý druhý gól Massimo Maccarone. Italskému střelci dopomohla k brance chyba jinak výborného Muslery, který neodhadl dlouhý balon. Siena vyhrála naprosto zaslouženě 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele