19. kolo
17.01.2009 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Siena - Reggina Calcio 1:0

Až čtvrthodinu před koncem zajistil tři body ve prospěch Sieny střídající Mario Frick. Domácí Siena se díky výhře posunula na čtrnácté místo, Reggina zůstala v sestupovém pásmu a její situace začíná být kritická.

Reggina se chtěla na půdě Sieny předvést a pokud možno získat nějaký ten bod, který by týmu pomohl v boji o záchranu. Tým z Kalábrie začal aktivněji, jako první vyslal střelu na brankáře Emanuela Manittu útočník Bernardo Corradi, ovšem brankář Sieny byl pozorný. Bernardo Corradi byl i u druhé příležitosti hostů, Franco Brienza mu akrobaticky odcentroval míč na hlavu. Někdejší útočník Parmy nebo Lazia minul branku.

Aktivita hostů pokračovala i nadále, záložník Barilla se vyhnul ofsajdové pasti ale místo zakončení zvolil přihrávku a tím de facto celou akci zhatil. Siena poprvé zahrozila hlavičkou obránce Daniela Portanovy, ale brankář Campagnolo zasahovat nemusel.

Asi největší šanci v utkání měl na začátku druhého poločasu Bernardo Corradi. Sestu odcentroval a Corradi hlavou zamířil přesně k tyči, jenomže Manitta vytáhl zákrok z kategorie zázračných a uchránil Sienu před pohromou. Tato nevyužitá šance mohla později Regginu hodně mrzet. Nicméně zakrátko Manitta chyboval, k hlavičce se dostal Costa ale Portanova brance zabránil.

Siena se překvapivě nedostávala často do zakončení a o to více bylo překvapující, když v 75. minutě vstřelila úvodní branku utkání. Střídající Mario Frick si zpracoval dlouhý balon od Portanovy a následně se protlačil mezi stoperskou dvojici a zakončil - 1:0.

Pro hráče Regginy to bylo velice kruté, ale i přesto se snažili ještě výsledek zvrátit. Blízko vyrovnání byl Brienza ale jeho přímý kop zlikvidoval vynikající Manitta. Deset minut před koncem se do hry podíval Matěj Krajčík, ale ani on už výsledek nezvrátil.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v poslednych 5 zapasov siena-regginna padol dokopy iba 1 gol(ak hrala siena doma)takze 2.5 minus kurz by sa mal pohybovat okolo 1.75

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele