12. kolo
16.11.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Chievo Verona 1:0

AC Milán pokračuje v dobrých výkonech a po vítězství 1:0 se vrátil na druhé místo tabulky s bodovou ztrátou na vedoucí Inter. Nejtěsnější výhru nad Chievem Verona zařídil už po čtvrthodině hry z pokutového kopu Kaká.

Milánští museli už v páté minutě řešit nepříjemnou situaci, ale Abbiati včasným vyběhnutím akci soupeře zmařil. O čtyři minuty později zkoušel z přímého kopu štěstí Ronaldinho, brazilská hvězda trefila pouze dobře postavenou zeď. Po čtvrthodině hry byl v pokutovém území držen za dres Kaká a hlavní sudí okamžitě odpískal pokutový kop. Střelu z hranice jedenácti metrů nekompromisně proměnil sámotný postižený, tedy Brazilec Kaká - 1:0. Rossoneri mohli vzápětí svoje vedení navýšit, jenomže Kaladze Seedorfovu střelu do branky neusměrnil, stejně si pak vedl i po přiťuknutí Inzaghiho autor první branky Kaká. Hostující Chievo během prvního poločasu prakticky branku Milána neohrozilo. Ke konci poločasu ještě zkoušel technickou střelou překvapit Sorrentina Ronaldinho, brankář Chieva jeho střelu vyrazil. Milán tedy vedl po prvních pětačtyřiceti minutách zcela zaslouženě 1:0.

Do druhého poločasu vcházeli hráči Chieva s odhodláním svého soupeře zaskočit, v 59. minutě musel Christian Abbiati vyrazit velmi nebezpečnou střelu Simona Bentivoglia a o chvíli později si obrana Rossoneri oddychla podruhé, když tentýž hráč netrefil po rohovém kopu odkrytou branku Milána. To už bylo ze strany Chieva vše a tempo utkání znovu udával domácí AC. V 71. minutě odcentroval kapitán Gennaro Gattuso přesně na Marka Jankulovského, ten střelou v pádu branku netrefil. O deset minut později vyslal do další šance domácích Ronaldinho Pata a mladičky útočník střelou z první nechal vyniknout Stefana Sorrentina. Ke konci zápasu mohl vstřelit pojišťovací gól Marek Jankulovski, český zadák měl hned dvě příležitosti. Nejprve si vylámal zuby na Sorrentinovi z přímého kopu, a poté ani v nastaveném čase střelou nezvýšil. Nicméně Milán zcela zaslouženě vyhrál, byť jen 1:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite kde je backham??

Reagovat
smazaný uživatel

ten tam bude hrat až v lednu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele